Tengeri halszelet mustármártásban
Hozzávalók:
1 kg tengeri halszelet
só, bors
2 ek. citromlé
2 dl tejszín
2 tk. magos mustár
2 ek. mustár
1 kk. kurkuma
4 ek. fehérbor
só, bors
2 ek. citromlé
2 dl tejszín
2 tk. magos mustár
2 ek. mustár
1 kk. kurkuma
4 ek. fehérbor
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A halszeleteket lapos hőálló tálba félig egymásra fektetjük. Citromlével meglocsoljuk és sóval, borssal ízesítjük. A tejszínt egy kisebb tálban elkeverjük a kétféle mustárral, a kurkumával és a fehérborral. Ezt a szószt a halra öntjük. A tálat a forró sütőbe toljuk és kb. 15 percig sütjük (ellenőrizni kell!).
Héjában főtt burgonyával tálaljuk.
Héjában főtt burgonyával tálaljuk.
A hal már megvolt az ebédhez, de én ragaszkodom a mindennapi leveshez is. Sokat törtem a fejem, hogy milyen leves illene egy ilyen főétel elé. Mindenképpen valami könnyű, légies, nyárias. Egy egyszerű bazsalikommal fűszerezett könnyű paradicsomlevesre esett a választásom. Rántás és tészta nélkül.
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók:
3 szem paradicsom (vagy egy darabolt paradicsom konzerv)
só, bors, bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
reszelt sajt a tálaláshoz
só, bors, bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
reszelt sajt a tálaláshoz
A paradicsomot egy percre forró vízbe mártjuk, majd hirtelen hidegbe. Így könnyen lehúzható lesz a héja. Miután meghámoztuk vágjuk fel apróbb kockákra a húsát, a magokra nincs szükség. Tegyük fel egy liter vízben főni, sózzuk borsozzuk, reszeljük bele a fokhagymát. Ha szárított bazsalikomunk van, akkor most azt is tegyük hozzá. Pár perc főzés után zárjuk el alatta a tüzet. Ha friss bazsalikomunk van, akkor most a végén szórjuk bele apróra vágva.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése