2011. március 21., hétfő

Super Mario, Díszes és Gomb torta

A hétvége első tortája a Super Mario-s volt. Körülnéztem az interneten ebben az ügyben, mert ez a  játék valahogy kimaradt az én életemből. Nagyon sok szép tortát találtam, többek között az ismerősök munkája között is.Valamennyire behatárolta a díszítést a torta mérete is, ami 16 szeletes volt. Csokoládés tejszínkrémmel töltöttem meg, majd jött a házi fondant borítás. Mint azt korábban említettem, a házi fondant-om nem lett éppenséggel tökéletes. Még a borítás egészen jól ment, de a figurakészítéssel elég rendesen megszenvedtem. Amikor összeraktam, még teljesen meg voltam vele elégedve, nagyon cuki volt. De amikor már a tortán csücsült, kezdett kissé összeroskadni, görnyedni. Többféleképpen próbáltam életre kelteni, nem sok sikerrel. Végül egy hosszú bambusznyárs oldotta meg valamennyire a problémámat. A különböző színű és alakú dekorációs elemek nagyon jól mutattak együtt a tortán, de ezen kívül még kérték, hogy legyen rajta piros és zöld gomba, meg sárga csillag, meg teknősbéka és egy szárnyas sárkány. Sokat böngésztem, mire rájöttem, hogy a szárnyas sárkány tulajdonképpen egy felturbózott tekikatona, vagy mi? Ráadásul értékelhető képet sem nagyon lehet találni ezekről. A sárkány szárnya most először használt elem, mégpedig ostyapapír. Ja, és a felirat is kért elem volt. Így ilyen lett:
Ezzel egy időben készült a második torta apukán névnapjára. Három József is van a családban! :) Azt kérte, hogy legyen jó nagy (30 szeletes), nagyon finom csokis krémmel legyen megtöltve (csokis-tejszínes) és ennyi. A díszítést rám bízta. Nem akartam túldíszíteni a tortát, mégiscsak egy férfinak készül. Ráadásul névnapra és nem szülinapra. Ezt vitte a munkahelyére, ezért nagyon személyesre sem akartam készíteni. Egyszerű fehér fondant-al leburkoltam, majd végre kipróbáltam az egyik új gyurmanyomizómat. :)) Ezzel olyan szép antik hatású stukkó-szerű díszeket lehet nyomni. Kinyomás után lefestettem arany színűre, bár inkább rézre szerettem volna.
Az utolsó torta a gomb torta volt, ami szintén egy rokonnak készült. Rövidáru üzlete van, így stílusosnak gondoltam a gombot, mint téma (ezzel kapcsolatban még rengeteg ötletem van!). Elsőre csak egy egyszerű gombot gondoltam, de aztán kitaláltam, hogy milyen mutatós lenne, ha úgy nézne ki, mintha kiborult volna a gombos doboz, amiben mindenféle szép gomb van. Nagyon ritkán fordul elő, hogy előre dolgozzak egy tortához, de most nem lehetett másképpen megoldani. Előző nap gombkészítésbe kezdtem. Mindenféle színű és formájú gombokat gyártottam. A kedvencem a fekete alapon arany színű díszes antik gomb. :)
Mivel ezt is csokisra kérték, és már tokáig voltunk a csokis krémmel, annak ellenére, hogy nagyon finom, elkészítettem az eredeti Dobostorta krémjét és azzal töltöttem meg. Az biztos, hogy finomra sikerült.

2 megjegyzés: