Tegnap nem jelentkeztem, nem főztem, mit nem főztem, nem is nagyon ettem. Egészen estig csak egy sajtos kiflit ettem, meg sárgarépás üdítőt ittam. Borzasztóan rohangálós napom volt. Reggel a dokinál kezdtem a napot, majd bevásárlás a köbön. Gyermek hurcolászás és egyebek. Dédimama vigyázott a picire, a nagy meg oviban volt, így volt "időm" mindenre. Majdnem minden boltban jártam és televásároltam a kocsi hátulját. Ritkán adódik ilyen alkalom.
Érdekes dolgot próbáltam ki a minap. Még a disznóvágásból maradt egy kis abált vér, ami azóta a fagyasztóban pihenget. Hagymás vérnek már nem az igazi, mert fagyasztás után teljesen más lesz, morzsálódós az állaga. Valahogy volt egy olyan érzésem, hogy a vér és a máj között vonhatok némi párhuzamot. Ezért azt találtam ki, hogy a fagyasztott abált vérből készítek egyfajta pástétomot. A töltött csirke töltelékéhez hasonlóan készítettem.
Íme a végeredmény. Valójában a véres hurkára hasonlít az íze, de mivel azt is szeretem, nekem ízlik.
A mai leves nemes egyszerűséggel bableves, amit tegnap dédimamától kaptam (túl sokat főzött). A második fogás viszont fahéjas császármorzsa, ami megjelent a Blikk Nők Konyha januári számában is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése