2011. május 2., hétfő

Kitty, Söröskorsó, F1

Ha nem a klasszikus értelemben veszem a hétvégét, akkor az első hétvégi torta a gigantikus Hello Kitty volt, ami csupa csokis volt. Csokis piskóta és tejszínes-csokis krém. A szomszéd kislánynak Zitinek a névnapjára készült. Ezt a tortát vitte a bölcsibe. Nagyon tetszett neki, amit egy fotó is bizonyít (egyébként is rózsaszín és Hello Kitty imádó!).
Most először nem csokiból készítettem a bajuszát, hanem fondantból, ami az oldalán is lefutott.
Pénteken készült a söröskorsó torta. Tejszínes-gesztenyés krémmel megtöltve és három fapálcával rögzítve és közben agyonaggódva magam, nehogy elboruljon, vagy szétcsússzon. Szerencsére a kocsiutat is kibírta az anyósülésen, amíg a célhoz ért. A korsó sörös részét air brush-al festettem és még mindig szerelmes vagyok belé! :) A habos részt pedig a maradék krémből csináltam (éppen ezért nem hófehér). Mindenesetre a gyerekeknek nagyon tetszett. A megrendelő is lehidalt, amikor meglátta, mert ő azt hitte, hogy fekve fogom kifaragni a söröskorsó alakját. Nem számított egy 3D tortára.
A szombati egy nehéz napnak indult (80 darab csirke vágására készen állva). Először is ballagásra ment a Forma 1-es Ferrari torta. Az eredeti elképzelés szerint a Forma 1-et szerető és a Ferrarinak szurkoló lánynak egy óriási piros Ferrari lett volna maga a torta. Sikerült megbeszélnünk, hogy szerintem az nem lenne annyira mutatós, így alulra egy 30 szeletes szögletes fekete-fehér torta került, majd rá a piros csodaautó. Az egész joghurtos-tejszínes krémmel lett megtöltve és málnával megszórva. Még készen sem volt, amikor megmértem és már akkor 4,5 kg-ot nyomott a "kis" drága. Súlyos finomság! :) Az autót átfújtam air brush-al, de nem tetszett a színe, így kénytelen voltam ecsettel megfesteni a kívánt színt.
És azóta már kaptam felőle visszajelzést is: Nagyon tetszett és ízlett is! :)
Ezután belevetettük magunkat a 80 pipi tisztítás, belezés, darabolás és egyebek forgatagába. Mivel mama úgyis sütött nekünk belőle ebédre, megkértem, hogy süssön egy picivel többet másnapra. Így május elsején nem kellet főznöm, sőt még ma sem, a burrito is ebből készült. Merthogy a mai nap egy mérföldkő az életünkben: Amandát beírattuk az óvodába. Szeptembertől ovis lesz.

6 megjegyzés:

  1. Fárasztó hétvégéd lehetett! Mind a három tökéletes! Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Szuper lett mindhárom tortád:-)
    Pihend ki a fáradalmaidat:-)

    VálaszTörlés
  3. Nekem mindhárom nagyon tetszik! :) A két utóbbi jó melós lehetett.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok! :) Előreláthatólag ezen a héten pihenek.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép egytől egyig,tényleg nem unatkozhattál,nekem a sörös korsó tetszik a legjobban!:-)

    VálaszTörlés