2011. május 23., hétfő

Shopping bag, Hello Kitty sokadik, fűnyíró és quad

Péntek délutánra készült el a shopping bag (ajándéktasak) torta kicsinyített változata, ami csupán kb. nyolc szeletes volt. Tejszínes gesztenyekrém volt a tölteléke. Szerencsére szépen felépült és a bevonat is egyszerűen, könnyedén felkerült rá. Mivel nem dolgoztam előre és nem hagytam száradni az unidec-et féltem egy kicsit, hogy a selyempapír nem lesz elég mutatós, de szerencsére délelőtt nagyon vékonyra kinyújtottam, összegyűrtem és délutánra száradt annyit, hogy megmaradt olyannak, amilyennek szerettem volna. Két kis saslikpálcika nyújtotta a torta támasztékát belülről hosszában keresztben beszúrva.
Szombat délelőtt elkészült Hello Kitty sokadik, amit egyáltalán nem bánok, mert szeretem ugyan a kihívásokat, de a hétvége első tortájaként igazi kikapcsolódást nyújtott. Közben nem kell görcsölnöm, gondolkodnom, csak élvezni a látványt. Tejszínes-csokoládés krémmel lett töltve. 16 szeletes. Két éves kislány szülinapjára.
A következő tortát már nagyon vártam. A fűnyíró torta igazi kihívás volt számomra. A kérés az volt, hogy Shrek zöld legyen és hasonlítson egy igazi Viking fűnyíróra. Egy két éves kisfiú szülinapi tortája lett, aki rajong a fűnyírókért. Meg tudom érteni, hiszen az én kétéves kislányom meg a markolókért rajong. :D A felépítés nagyon könnyen és gyorsan haladt. Vaníliás krém és erdei gyümölcshad a belsejében. A bevonással is jól haladtam. Egyetlen dolog okozott fejtörést, hogy az eredeti fűnyíró gyűjtőtartálya a levegőbe emelkedik, úgy lóg. Ezt úgy oldottam meg, hogy a tartály alá füvet festettem. Kérés szerint a nyelet nem is próbáltam meg rászerelni, mert akkor nem fér be a hűtőbe. Szépen a nyelet is kiszárítottam, sajnos az egyik rakosgatás következtében eltörött, de  megjavítottam.
Az utolsó torta vasárnap készült. Egy csökkentett cukortartalmú torta volt. Egyik ismerősöm a férje szülinapjára vitte, akinek a quad a szenvedélye, a hobbija. A piskótát fele mennyiségű cukorral sütöttem és a krémbe is nagyon csekélyke került csak. Tejszínes-túrós krém inkább savanykásan, mint édesen. Na ezzel a tortával viszont megkínlódtam rendesen. A faragás még szombat este megtörtént. szépen betöltve és körbekenve a hűtőben aludta át az éjszakát. Reggel nekikezdtem a bevonásnak és a díszítésnek. Az egész délelőttöm ráment. Először bevontam a pirossal, majd a szürkével és a dekorációk külön-külön. Jöttek a kerekek, a festés és a kormány. A végén nem nagyon voltam megelégedve a látvánnyal, így apa segítségét kértem, mint kívülálló, hogy nézze meg! Annyit mondott, hogy az aljával kellene valamit kezdeni. A maradék túrós krémbe kevertem egy teáskanálnyi kakaóport és a torta köré maszatoltam, mintha sár lenne. Pont ez hiányzott a látványhoz. Így már tetszett apának is, nekem is, meg az ismerősömnek is. :) Mindenesetre nagyon sok segítséget jelentett nekem a Petra quad tortája. Köszönöm!
Mától pedig kezdődik elölről minden. Hét közepén Hello Kitty. Pénteken gluténmentes pillangó és évzáró + torta az évzáróra + aprósüti (sós, édes) az évzáróra. Szintén péntekre szülinapi torta sógornőnek, ami még mindig TITOK! :D Szombatra szívroham és vasárnapra gyereknapi piskóta epres krémeshez. Azt hiszem nem felejtettem ki semmit és ennyi!

3 megjegyzés:

  1. Fantasztikus tortákat készítettél,nem unatkoztál,de ahogy olvasom a héten sem fogsz:-)

    VálaszTörlés
  2. Szuperek lettek a tortát.........az autósok meg hidd el mindenkinek a rémálmai.
    Nekem az ajándéktáska tetszik a legjobban...........vajon miért is? :)))

    VálaszTörlés