2011. május 18., szerda

HÉ torta és erdőillatú menü

Hé, azaz Házassági évfordulós torta. Nem maradtunk ezen a jeles eseményen sem torta nélkül. Nem kell valami grandiózusra és extrára gondolni, csak egy picike oroszkrém tortára. A nyolc eltelt év alkalmából egy nyolc szeletes tortácska volt a meglepetés.
Nem a legszebb a díszítés, és a fényviszonyok sem a legmegfelelőbbek, de a miénk és finom!

Tegnap teljesen felvillanyozódtam az ebéd elkészítése után, na meg még mindig ugyanaz a szakácskönyv ad nekem inspirációt a főzéshez, tehát a mai egy erdőillatú ebéd lett. A leves gombából készült, sajnos nem erdei gombából, de azért az erdőt idézi.
A főfogás pedig egy egybensült sertéshús, amit akár vadhúsból is elkészíthetünk. Az ízesítése, a fűszerezése teszi erőillatúvá. A legmarkánsabb és legjobban domináló fűszere a borókabogyó. A tejszínes krumplipüré remekül kiegészíti.
Tálalva:
Almával sütöttem, bár az eredeti recept szerint fügével kellett volna. Annak viszont  most nincs szezonja. Majd azzal is kipróbáljuk egyszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése