2011. május 3., kedd

Tokaji borecet 2. recept


Tokaji borecetes, tapenade-s csirkeragu

Hozzávalók:
1 egész kicsontozott csirkemell
2 szelet bacon
só, bors
2 ek. olaj
2 dl tejszín
Tapenade:
5 dkg lecsöpögtetett olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
1 ek. lecsöpögtetett kapribogyó
1 ek. dijoni mustár
1 kk. szárított oregano
őrölt fekete bors
1 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. bazsalikomos Tokaji borecet

Készítsük el a tapenade-t . Tegyük mixerbe az alapanyagokat és dolgozzuk sima krémmé.
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra és sózzuk, borsozzuk meg, de óvatosan, mert a tapenade is elég sós. A bacon-t is vágjuk fel vékony csíkokra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és pirítsuk meg rajta a bacon csíkokat.
Adjuk hozzá a csirkemell csíkokat is és pirítsuk tovább.
 
Öntsük rá a tapenade-t
és forgassuk össze.
Pirítsuk együtt még két percig, majd öntsük hozzá a tejszínt is.
Forraljuk össze és már kész is van.
Tálaljuk krumplipürével, vagy párolt rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése