2011. május 15., vasárnap

Tokaji borecet 5. recept




Tokaji muskotályos borecetes saláta

Hozzávalók:
1 kisebb kígyóuborka
1 répa
1 szál zöldhagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 ek. Tokaji muskotályos borecet
1 ek. olívaolaj
1 tk. cukor
só, bors

A zöldségeket gyufaszálra (julienne) vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük és megsózzuk, megborsozzuk. Külön elkészítjük az öntetet. A cukrot és a Tokaji muskotályos borecetet összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat és egy evőkanálnyi vizet is. Alaposan elkeverjük, vagy egy befőttes üvegben összerázzuk. Az öntetet csak a tálalás előtt locsoljuk a zöldségekre.
Tálalhatjuk grillezett , vagy sült húsok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése