2011. május 25., szerda

Hello Kitty

És megint Hello Kitty tortát csináltam. Úgy látszik ez lesz a védjegyem, vagy a végzetem? Ezúttal Tejszínes-csokoládés krémmel lett megtöltve és eperrel jól megrakva. Az óvodában az egyik kislány negyedik szülinapjára készült.
Ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, amikor először csináltam ilyen alakú tortát az én kislányomnak a szülinapjára, szintén az óvodába. Melinda azóta is lelkesen követi végig minden egyes Hello Kitty torta készülődését, és megköveteli a masni csillogóssá tételét. :)
Kivételesen a krémmel meggyűlt a bajom, talán még nem is jártam így sosem. A tejszínben felolvasztottam a csokoládét előző nap, majd éjszakára hűtőbe ment. Másnap (miután szoba hőmérsékletű lett) szépen lassan elkezdtem felverni habbá, de egy pillanat műve volt és a krém összeugrott, vaj lett belőle. Pánikszerű Tesco-ba rohanás következett és új krém összeállítása. Másodjára már nem történt semmi bonyodalom.

2 megjegyzés:

  1. Próbált meg felmelegíteni az összeugrott tejszínt. Újra csomómentes lesz, és ha lehűtöd, megint felverhető. Kissé időigényes, de így megmenthető.
    Az én tejszínem SOHA nem sikerül. (Azért az elméletet tudom ááám, a javítási lehetőségeket meg kikísérleteztem)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen az ötletet, legközelebb, ha így járok kipróbálom. Sajnos ennek már annyi, mert mérgemben kiborítottam. :(

    VálaszTörlés