2011. május 5., csütörtök

Tokaji borecet 3. recept


Tárkonyos raguleves Tokaji borecettel

Hozzávalók:
30 dkg sertéshús (én karajból készítettem)
1 fej hagyma
1 ek. szárított tárkony
só, bors
1 répa
1 petrezselyemgyökér
1 krumpli
2-3 karfiolrózsa
10 dkg zöldborsó
2 ek. Tokaji tárkonyos borecet
2 dl tejföl
2 ek. olaj
1 tojás
liszt

Az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon és rátesszük a húst, amit körben megpirítunk. Felöntjük 1 liter vízzel és a Tokaji tárkonyos borecettel. Sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a tárkonyt. Félig puhára főzzük, ekkor beletesszük a zöldségeket is. Készre főzzük. A tojásból sóval és lisztből nokedlitésztát készítünk. Beleszaggatjuk a levesbe. Amikor kész levesszük a tűzről és beleöntjük a kikavart tejfölt.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Biztosan finom is! És a habcsók... nem is hallottam még fagyasztásról. Jó ötlet! Mindig csak kerülgetem a hűtőben... aztán persze a lefolyóban landol! De mostantól egyből pakolom a felesleges fehérjét a mélyhűtőbe!

    VálaszTörlés
  2. Nálam csak az szokott lenni a probléma, hogy elfelejtem ráírni a darabszámot. Persze amikor beteszem még tudom és azt hiszem, hogy emlékezni is fogok rá, de mégis elfelejtem. :( Még szerencse, hogy a habcsók nem egy szigorú recept.

    VálaszTörlés