2011. március 2., szerda

Vadász torta

Tegnap készítettem ezt a tortát. Természetesen a piskótát már előző nap megsütöttem, és a krémet is már előző nap megfőztem. Egy 10 szeletes piskóta vaníliás krémmel megkenve és a lapok között sok-sok erdei gyümölccsel megpakolva. A krém elkészítésében segített apa is, mert ügyeket kellett intézni, így az én ízlésemnek egy picit édesre sikerült. Még szerencse, hogy került bele savanykás gyümölcs is, ami ellensúlyozta az édességet. Bevontam a Kricky-től kapott bevonómasszával és elhatároztam, hogy mindenképpen meg kell tudnom, hogy hol lehet ilyet kapni és mennyiért, mert álom vele dolgozni. Éppen ezért most kivételesen meg is vagyok elégedve a végeredménnyel. Időm is volt mindenre, amit elterveztem. Egy kivágott fatönkön csücsül egy vadász, aki már belefáradt a várakozásba, meggörbült a háta és talán egy kicsit el is szunnyadt. Persze a puskáját eközben szorongatja lelkesen. :) A szarvas pedig ezzel mit sem törődve, elbújt a háta mögött és ott gúnyolódik a vadászon.

Ezen a képen még nincs "felszerelve" a szarvas agancsa, és még egy picit porcukros is, de a lényeg már látszik.
Itt pedig már aganccsal együtt (az agancs csokiból van!). Ha a vadász szemből fotóztam volna, akkor egy kicsit félreérthető lenne az üzenet, amit közvetít. (felszarvazva?) Ezért nem készült ilyen fotó.
Tudom, hogy akinek meg van az a bizonyos tortadekorálós könyv, az hasonlóságot vél felfedezni. Igen! Onnan loptam az ötletet, csak egy kicsit ötvöztem. Ez a manós és a horgászos torta egyvelege. De hát mindent ki kell próbálni egyszer.

6 megjegyzés:

  1. Holnap már a piskótát is Apa süti??:-)) Így könnyű!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez iszonyat jól néz ki!
    :D

    Gratula

    Mse

    VálaszTörlés
  3. "Tedd bele a porcukrot majd ha nem elég édes tegyél még bele" én azt hittem hogy a kellő mennyiségű cukor van kikészítve így bele tettem, de már nem édesítettem tovább:) hát ... kicsit édes lett. De még éppen finom.

    VálaszTörlés