2011. április 11., hétfő

Mentő, szexi, állatkás

Szombat reggelre készült ez a mentő torta.
12 szeletes tejszínes csokikrémmel töltött piskóta. Unidec bevonatot használtam hozzá. Itt már meg volt az air brush, de még nem mertem használni. Féltem, hogy elrontanám!
Ehelyett egy kinyújtott fondant darabra különböző színeket fújtam különböző festékekből, majd egy műanyag tálkát bevontam szintén fondant-al és úgy is kipróbáltam. Egészen jó. Imádom! :)))
Szombat este egy fergeteges szülinapi bulira készültek a piros piskótás csilis-csokoládé krémes mini sütemények.
Mindegyik kapott egy kis fondant díszt is a tetejére.
A vasárnap reggeli torta pedig egy pici lánynak készült a szülinapjára. A kislány arra kért, hogy legyen a tortán egy cica, egy kutyus, egy maci és a kedvence Micimackó. Egy 20 szeletes Nutellás-tejszínes krémmel töltött kerek tortát készítettem, amit szintén Unidec-el vontam be. És életemben először festékszóróval festettem le egy egész tortát! Kellemes lágy zöld színt kapott. A torta burkolása után a bevonóba oldalt még három különböző figurát is nyomtam, így lett rajta katica, lepke és méhecske. A tortával egy rétet szerettem volna ábrázolni, ahol egy szülinapra gyűltek össze az állatkák. Középen egy asztalkán terítő és rajta egy szülinapi torta, körülötte pedig az állatok.
 Végül pedig elkészült végre a versenytortám, amivel neveztem az Online torta versenyre. Ezt a tortát nem szabad megmutatnom, csak akkor, ha vége lesz a versenynek, de addig is készítsétek az egereket, mert keddtől, azaz holnaptól lehet szavazni is. Akár az enyémre, akár máséra. A lényeg az, hogy arra szavazzatok, amelyik valóban tetszik! :)

1 megjegyzés: