Kukoricaleves kolbászchips-el
Hozzávalók:
1 doboz konzerv kukorica
1-1 csipet chili por, aprított koriander, aprított fokhagyma
1 ek. olaj
1 ek. liszt
1 kk. pirospaprika
só, bors
10 dkg csípős szárazkolbász
A kukoricát felengedjük egy liter vízzel. A chili porból, a korianderből és a fokhagymából mozsár segítségével készítünk egy fűszerkeveréket, amivel megízesítjük a levest, majd ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Készre főzzük. Felforrósítjuk a zsiradékot, majd rászórjuk a lisztet és megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával. Felöntjük egy kevés hideg vízzel és hozzáöntjük a leveshez. Jól kiforraljuk.
A kolbászt vékonyan felszeleteljük és száraz serpenyőben ropogósra sütjük.
A forró levest a kolbászchips-el tálaljuk.
Csirkés tortilla tekercs (burrito)
Hozzávalók:
Tortilla:
10 dkg liszt
12 dkg finomra őrölt kukoricaliszt
1,5 dl meleg víz
Csirkés ragu:
3 zöldpaprika
1 fej hagyma
35 dkg sült csirke
2 ek. olaj
só, bors
Paradicsom salsa:
25 dkg paradicsom
2 fej lilahagyma
ecet, cukor, só, bors
darált erőspaprika, vagy chili
aprított koriander, vagy petrezselyem
Joghurtos szósz:
2 kis doboz joghurt
1 piros kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Ezeken kívül még:
1 kígyóuborka
20 dkg mozzarella sajt
1 doboz konzerv vörösbab
Tortilla: Nagy tálban elkeverjük a kétféle lisztet, aminek a közepébe mélyedést készítünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Kézzel, vagy dagasztókarral ellátott robotgéppel, kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen gyúrjuk, amíg sima lesz. 8 részre osztjuk és lisztezett deszkán minden darabból kört formázunk. Száraz, forró serpenyőben megsütjük mindkét oldalán pár másodperc alatt.
Csirkés ragu: A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. A hagymát meghámozzuk , felkarikázzuk. A csirkét falatnyi darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát kissé megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat és kevergetve megsütjük. Adjuk hozzá a csirkét, sóval, borssal ízesítjük és 3 percig közepes lángon sütjük.
Paradicsom salsa: A lilahagymát és a paradicsomot is apró kockákra vágjuk. Megízesítjük a sóval, borssal, ecettel, cukorral és a darált erős paprikával. Hozzákeverjük az aprított koriander zöldet és a fogyasztásig félretesszük.
Joghurtos szósz: A joghurtot kiöntjük egy tálba. A kaliforniai paprikát, miután megmostuk és kicsumáztuk, apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz. Beletörjük, vagy reszeljük a fokhagymát is és sózzuk,borsozzuk. Tálalásig félretesszük.
A kígyóuborkát megmossuk, majd nagyon vékony csíkokra metéljük. A mozzarella sajtot lecsepegtetjük. A babot lecsöpögtetjük és alaposan átöblögetjük vízzel.
A tortilla lapokat megtöltjük a csirkés raguval, a babbal és a mozzarellával, majd a mikróban alaposan összemelegítjük. Ezt a forró tölteléket megkoronázzuk a paradicsom salsa-val, a joghurtos szósszal és a csíkokra vágott uborkával. Összetekerjük és fogvájóval megtűzzük.
Lehet, hogy első ránézésre soknak tűnik az elkészítése, de csinálhatjuk kész tortilla lapokból is. A salsa-t és a joghurtos szószt elkészíthetjük előző nap, hogy az ízek alaposan összeérjenek, de frissen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése