2011. április 8., péntek

Florentin?

Nem tudom pontosan, mert nem volt elég időm, hogy utána nézzek, de talán ez az eredeti neve az általam francia burgonya tortának nevezett ételnek. Az a lényeg, hogy a krumplit nagyon-nagyon vékonyra gyaluljuk és így tesszük szépen sorba (félig fedjék egymást) egy kerek hőálló tálba. Leöntjük az egészet egy csodálatos tojásos-tejszínes lével, ízlés szerint megfűszerezzük, kicsit megsajtozzuk a tetejét és mehet a sütőbe. A vékonyságnak köszönhetően hamar meg is sül. Gyönyörű és finom. El tudom még képzelni rozmaringgal is, vagy zsályával, esetleg natúr fokhagyma nélkül is. Lehet variálni a sajttal is, amit a tetejére szórunk. Ehetjük önmagában, de köretnek is. Talán a család új kedvence lesz?

Hétfőn hozom a hétvégi termést. Lesz mentő torta és csilis-csokis muffinok és egy szülinapos állatkás és egyben csajos torta.
A legvégére pedig egy jó hír: Végre megvan a saját air-brush szettem is! :)))) Jupiiiii!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése