2011. július 29., péntek

Szénhidrátmentes szénhidrátnap

Mókásan hangzik, de igaz. Már nem is tudom pontosan, hogy mióta (kb. 2 hete) kerülöm a gluténes dolgokat, de úgy néz ki, hogy ez bejött. Igazából semmiben sem szenvedek hiányt, mert minden gluténes dolognak meg van a gluténmentes változata is. Így kapható liszt kenyérsütéshez, meg tészta és péksüti, kenyér, stb. Azt nem mondom, hogy olcsó is, de mivel egyébként sem eszek ezekből a dolgokból sokat, megoldható a beszerzése. Főzéshez egyébként rizslisztet, vagy kukoricalisztet használok. A mai leves köménymagleves, amit rizsliszttel sűrítettem és rizskenyeret pirítottam hozzá. A gyerekeknek borsólevest főztem csigatésztával. Egyenlőre még nem untam meg, hogy akár négyfélét is főzzek egy nap! Ez ugye már kétféle és még csak a levesnél járunk. A második fogásban nem nagyon tudtunk most dűlőre jutni a gyerekekkel, mert vagy 20 féle ételt felsoroltak, de egyik sem ebédre való lett volna (sült tojás, sült szalonna). Ezek mellett megint felemlegették a borsófőzeléket és a spenótot, de hát az már a héten is készült egyszer. Végül megegyeztünk egy tésztaételben. Abból viszont már három félét nem akartam főzni, így olyat csináltam, ami mindenkinek megfelel. Öreglebbencs készült, de kétféle. Az egyik a hagyományos kolbászos, krumplis változat, míg a másik egy kukoricatésztából főtt kolbász és krumpli mentes (és még gluténmentes is) változat (a fotón). És már meg is van a négyféle kaja.
Recepteket itt találtok!

Ma este szalonnasütés, akármilyen is lesz az idő! A gluténmentes barna kenyerem már meg is sült hozzá!

2011. július 28., csütörtök

Mégis keményítőnap jön

Hétfőn úgy zártam a bejegyzésemet, hogy a következő napon léböjtöt tartok. Nem magyarázkodni szeretnék, de másképpen alakult a dolog. Ennek oka pedig egy apró beavatkozás, ami miatt kórházba kellett feküdnöm és altatni is kellett. Emiatt ugyan délutánig valóban semmit sem ettem-ittam, de a műtét után erőre volt szükségem, már a gyógyulás érdekében is. A kórházi ebéd meglepően finom volt, bár éppen nem illett bele a diétába, de ez akkor kit érdekelt? Glutén és laktózmentes ételt kaptam. A leves egy egyszerű zöldségerőleves rizsbetéttel volt, míg a második sült csirkecomb sült krumplival és savanyú uborkával. Vacsorára pedig kaptam egy darabka gluténmentes (szerintem rizs) kenyeret és egy darab párolt csirkemellet, ami nagyon omlós és puha volt, egyáltalán nem szárították ki. :) Vagy csak nagyon éhes voltam! :))) Talán egy kevés fehérjés keményítőnapnak illene be.
A mai napot viszont már a diéta jegyében tudom folytatni. Reggelire gyümölcs, ebédre pedig zöldbab leves, ami rizslisztes rántást kapott, tejföl nélkül. Savanyítani azért lehet egy pár csepp citromlével, vagy ecettel, ízlés szerint. A második fogás egy arab fűszeres rizs étel. Sárgarépás piláf. Érdekes összhangot ad az édeskés répa-borsó kombináció a picit csípős fűszerekkel és a semleges rizzsel. Recept a weblapon!
Legközelebb talán valami lencsés, vagy sárgaborsós étel lesz.

2011. július 26., kedd

16. nap

Diétánk 16. napján ismét egy gyümölcsnaphoz érkeztünk. A már megszokott gyümölcssaláta az ebédünk, kivéve a gyerekeknek. Tegnap közvélemény kutatást tartottam gyermekeim körében, hogy mi légyen ma az ebéd. Kívánságműsor! Mind a ketten megegyeztek abban, hogy legyen húsleves tésztával. A második már nem volt ennyire egyértelmű. Melinda spenótot kért tükörtojással, amit Amanda nem szeret. A tükörtojás lehetett még egy közös pont, ezen elindulva jutottunk el a borsófőzelékig. Mindkettő megelégedésére készült a finom ebéd, amit jóízűen be is lapátoltak. :)

A holnapi nap ugyan fehérjenap lesz, de valószínűleg megtartom az első léböjt napot. A gyerekek nem lesznek itthon, HAJRÁ!

2011. július 25., hétfő

Hello Kitty, keverőpult, diéta

A sorban a következő torta ismét egy Hello Kitty volt. Kikapcsolódásnak tökéletes. Most sima piskóta közé tejszínes csokikrém került, amit még jól megspékeltem meggyel. A masnin változtattam most annyit, hogy élethűre csináltam és nem kétdimenziósra.

A keverőpult torta igen érdekesen indult. Apukám a hétvégén töltötte be az x-edik (nem mondom meg! :)))) évét és természetesen mi mással kedveskedhettem volna neki, mint egy tortával. Elég nehéz neki tortát választani, már ami az ízét illeti, mert nem nagyon édesszájú. Évekig csak a kókuszos édességeket ette meg, éppen ezért mindig mindenki kókuszosat csinált neki. Na meg is unta mára a kókusz ízét. Nem nagyon rajong sem a csokisért, sem a gyümölcsösért. Nagy nehezen kibogarásztuk, hogy talán a fekete erdő tortának örülne. Az íz már rendben is volt. Apunak a hobbija az erősítés, azaz a hangosítás. :) Nem értek én ehhez! Szóval kitaláltam, hogy csinálok neki egy erősítő tortát. Ne legyen már egy sima hangszóró, egy fekete doboz csak! Az erősítőn legalább vannak gombok is. Kértem az öcsémet, hogy fényképezze le az erősítőt és küldje át a képet. Nem nagyon örült a kérésnek, mert éppen nyakig vannak a meszelésben és azt sem tudja, hol van az erősítő! Egy fekete doboz, amin gombok vannak oldalt, mondta ő. Oldalt???? Nem a tetején? A keverőpultra gondolsz? Nem tudom!
Szóval így derült ki számomra, hogy én tulajdonképpen a keverőpultról szeretnék tortát készíteni. A fotó elkészült és megérkezett. Nekiláttam a tortának. Az sem volt egészen egyértelmű számomra, hogy melyik a teteje és az alja, így nekiláttam úgy, ahogy gondoltam, majd egyszercsak egy nagyításban megláttam a márkáját jelző logot rajta. Természetesen végig fejjel lefele dolgoztam! :DDD Így az aljára került a logo. Nagyon tetszett apunak a torta és ízlett is és EZ A LÉNYEG!
A gombok gumicukorból vannak - és ezt most nem Mézi mondta! - a "húzók" pedig marcipánból. A gyönyörű fekete alapot air brush-al fújtam és már megint meg vagyok vele elégedve. :)
A logo, ami alul lett!
Vigyázz, kész, kést neki!
Szeletke.
 Belseje csokis piskóta, tejszínhab és meggyzselé meggyel.
Apu keze a felvágás után, amit megfogott a festék.

Elérkeztünk diétánk 15. napjához, azaz elkezdődött a harmadik hét is. A mai nap szénhidrátnap, de előbb leírnám a hétvégi menüt is. Szombat fehérjenap. Ebédre sült hal színes salátával és joghurtos öntettel, mert este buli apuéknál! :) Vacsira grillezett husikák szintén salátával és joghurtos öntettel.
Ebéd.

Vasárnap keményítőnap. Ebédre zöldségleves rizsbetéttel és házi készítésű gnocchi paradicsomszószban. Néhány gnocchi-t apa olajban kisütött és úgy is nagyon finom ám.
Ahogy készültek a gnocchi-k először piciket, majd nagyobbakat és egyre nagyobbakat sodort apa. Az elején gnocchikák, majd gnocchik, végül gnocchok készültek! :))) Érdemes kipróbálni! Természetesen most  minden rizs-, vagy kukoricaliszttel készül nálunk.
Vacsorára pedig steak burgonyát sütöttünk "rántott" tökkel. A panír nem a hagyományos módon készült: kukoricaliszt-tojás-kukoricaliszt. Ez is finom!

Térjünk át a mai napra, ami szénhidrátnap. Ebédre Zöldségerőleves nokedlivel és Kínai zöldséges tészta. (a nokedli és a tészta is rizslisztből van, de csak miattam!) A diétát követőknek ezek a fogások készülhetnek hagyományos fehér lisztből.
Vacsorára pedig már sütöttem egy finom kis kenyérkét. (gluténmentes)
Életem legelső gluténmentes kenyérkéje!

2011. július 22., péntek

Tortázhatok!

Már a második hétvége ez, amikor úgy kell tortákat gyártanom, hogy közben fogyókúrázunk. Tulajdonképpen nem is okoz gondot, mert most teljesen felkészültem a diétára testben és lélekben egyaránt. El is készült már az első torta, ami egy söröskorsó. Ilyen tortát csináltam már, de ez valamivel nagyobb és egy picit más is. Ugyanúgy tejszínes-gesztenyés, mint az előző volt. 
Elöljáróban egy kis részlet, ami miatt más:
A fapálcák a szállítás miatt kellenek, mert egy picit utazni is fog még a cél előtt.

Egyébként ma gyümölcsnap van és ebédre gyümölcssalátát ettünk, ami készült almából, banánból, nektarinból, őszibarackból és sárgabarackból.

Ideje nekilátni a következő tortának! Pszt! :))) Meglepetés!

2011. július 21., csütörtök

Szénhidrátnap és DÍJ!

Teljesen tanácstalan voltam a mai menüt illetően. Annyira az életünk részévé vált a fehér búzaliszt, hogy el sem tudom képzelni nélküle. Egyfolytában azon gondolkodom, hogy mivel lehetne pótolni. Az persze eszembe sem jut, hogy egyszerűen elfelejtsük, egyenlőre  csak a pótláson gondolkodom. Normális kukoricakenyér receptet még a neten sem lehet találni. :( Jelenleg ugyanis csak kukoricalisztem van itthon a búzaliszten kívül. Sajnos még a reggeli boltkörút alatt sem találtam mást (pl rizsliszt). Így maradt az, hogy a családom eszi a szokásos dolgokat, én pedig elhagyom a szénhidrátot. A mai ebéd első fogása a hagymaleves. A szokásos receptet alkalmaztam, annyi módosítással, hogy kihagytam belőle a tejszínt és a reszelt sajtot. A gyerekeknek és apának adtam mellé zöldfűszeres és fokhagymás bagettet. A második fogás paradicsomos zöldségragu tésztával, vagy ahogy tetszik paradicsomos-zöldséges tészta. Ez a már megszokott recept alapján készült. A gyerekeknek reszelt sajttal tálaltam. Magamnak megpróbáltam önmagában, de úgy annyira azért nem ízlett a dolog. Tésztával nagyon finom, de magában tömény.

A munka után pedig a szórakozásé a főszerep! Díjat kaptam Klaudiától, mégpedig egy nagyon szépet.


Köszönöm szépen! :)))

A díjjal  együtt jár a továbbadás lehetősége is, amivel élni is fogok. 10 blogger társamnak kell továbbadni, akiket nem régóta olvasok:
Gabojsza
Izraelikonyha
Alexandra
Eszter
Mónika
Chez Sandra G.
Desszertke
Hoffmann Erika
Audrey
FodorMarcsi

Ők azok, akiket nem olyan régóta olvasok. Köszönöm nektek is! .)

2011. július 20., szerda

Keményítőnap

Az előző szénhidrát nap utáni gyötrelmeket végre kipihentem és elmúlt a fájdalom is. Újult erővel, jóízűen  költöttem el az ebédet. Ezúttal zöldségleves készült rizsbetéttel és mediterrán zöldségragu steak burgonyával. A leves egyszerű, már sokszor készítettem diéta-mentes időkben is. A steak burgonya szintén megszokott, ami új az a ragu. Felforrósított olajon megpároltam az apróra vágott hagymát, majd rászórtam a félkarikákra vágott répát. Ezt követte A kockázott kaliforniai paprika és egy gerezd fokhagyma. Rádobtam a cukkinit és jöhettek a fűszerek: só, bors, oregano, bazsalikom, kakukkfű. Legvégül a kockázott paradicsom és egy pici víz. Legutolsó mozzanat a burgonyakeményítővel elkevert hideg víz, ami kissé besűríti.
Akkor most megemlékezem az előző keményítő napról is, ami hétvégére esett. Akkor vega csilis babot ettünk. Elkészíteni a legegyszerűbb. Olajon hagymát pirítani, majd rá a konzerv lecsöpögtetett bab és kukorica. Megízesíteni mexikói fűszerkeverékkel, vagy csak egyszerűen só, bors, csili.

Bár már nem aktuális, de tegnap fehérje napunk volt és a vacsoránk így nézett ki:
Csupa-csupa fehérje! A saláta készült jégsalátából, uborkából, paradicsomból, lilahagymából, kaliforniai paprikából és répából. Az öntethez kefirt vettem alapul egy kis só és bors, majd egy gerezd fokhagyma tette öntetté. Rá került egy kis trappista sajt és füstölt Karaván sajt, meg sonkás felvágott. Mellé pedig füstölt-főtt tarja és főtt tojás.

2011. július 19., kedd

Gluténmentesség

A mai ebédről sajnos nem tudok mellékelni képet, mert apával kettesben étteremben ettünk. :D Levest ilyenkor nem szoktam enni, így a következőképpen alakult az étel: Sajttal és sonkával töltött csirkemell görög salátával. Nagyon finom volt, bár megjegyzem, ez volt az egyetlen ételvariáció, ami most beilleszthető a diétánkba. Ma ugyanis fehérjenap van.
Nagyon sokan bírálták a diétázási módszerünket, és tudom, hogy sok mindenben igazuk is van, de nekünk egyenlőre ez az egyetlen diéta, ami bevált. És nem ezért, de valószínűleg annyi módosítással fogunk élni, hogy a szénhidrát napot kihagyjuk. Azaz a diéta annyiban módosul, hogy mással helyettesítjük ezt a napot, ugyanis alapos gyanú merült fel, hogy lisztérzékeny lettem (vizsgálatok folyamatban). Tehát a diéta továbbra is fennáll, de átalakul szénhidrátmentessé (gluténmentessé).

2011. július 18., hétfő

Scooby Doo, Tokio Hotel és Dobogó

Általában már a címben utalok azokra a tortákra, amikről írni fogok. De ha valaki első olvasásra nem tudja, hogy miről is szól ez a blog eléggé meglepődhet. Hiszen hol jön össze a Scooby meg a Tokio Hotel és még a dobogó is? Na hagyjuk is a mellébeszélést. Jöjjenek a torták!
Scooby Dooby doo where are you? Scooby már hozzánk is bekígyózott és megszerettette magát a nagyobbikkal. Aranyos kis mesefigura és talán nem is annyira légből kapott. Volt nekünk ugyanis egy jó nagy német dog fajtájú kutyánk, aki külsőre akár még Scooby is lehetett volna. Ez a kutyus ugyanolyan félős volt, mint a mesefigura kutyus. Ezért is mókás nekünk különösen ez a mese. Már megint elkanyarodtam a tortától. Borzasztó! :) Szóval, egy kislánynak a szülinapjára készült. Sima piskóta tejszínes-joghurtos krémmel és barackdarabokkal. A burkolatot kakaóporral színeztem meg, ezért az enyhén csokiillatot árasztott. Kezdetben egyszerű két dimenziós rajzra gondoltam, de menet közben meggondoltam magam és a két dimenziós kutyus néhol kilép a saját dimenziójából és 3D lesz. A fázisfotókból csak ennyi lett:
Itt még csak a körvonalak vannak előkarcolva.
3D-s lett a farka, a pofája, a szeme, és a nyakörve, meg némiképp a foltok és a füle is.

Ezen a két képen jobban megfigyelhető a pofája és a nyakörv.
Ezt a bilétát külön készítettem, hogy  kislány el tudja majd tenni emlékbe.
Ezen kívül még négy szellemecske is helyet kapott Scooby mellett.

A sorban a következő torta a Tokio Hotel volt. Egyszerű kerek forma, egyszerű tejszínes-csokoládés töltelék. A feketét air-brush-al fújtam és nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen csodás lett! Egyszerűen tökéletes! Mindenhol egyenletes és szép sötét fekete. Most már biztos, hogy barátok vagyunk a festékszórómmal. Szépen lassan, apránként összeszoktunk és megbarátkoztunk. :) A dekoráció nem túl bonyolult, de a rombolás nem nekem való. E-mail-ben megkaptam a logót és ez alapján dolgoztam:
Mert ugye, ha az ember elront valamit, jó sok meló, hogy kijavítsa, de rombolni is ugyanakkora munka. Szépen pontosan elkészítettem a betűket és a jelet, megfestettem a gitárt és a vonalakat. Ezután jöhetett a rombolás. A betűk összemaszatolása, a jel kivágása és egyebek. Ilyen lett:
Háttérben az eredeti képpel.
Önmagában.
Gitár.

A dobogó torta egy nagyon különleges kérés volt. Egy ismerős hölgynek három lánya van. Mindegyik külön-külön nagyon sikeres abban amit művel. Az első úszó, aki éppen megnyert egy versenyt, a második egy szépségkirálynő választást nyert meg, a harmadik pedig gyógyszerészhallgató. Úgy kérte, hogy mind a három helyezett első legyen, jelenjen meg mindegyik tevékenységnek a jellemzője és még három ízű is legyen. Tejszínes-csokoládés, Vaníliás-erdei gyümölcsös és Tejszínes-túrós barackkal tuningolva. Ja, és marcipánnal burkolva!
A kész torta, ami mégsem volt egyszerű, mert a fejemben egészen másképp festett, de apa a "kívülálló" beleszólt és ilyen lett. :) Éppen ezért az ízek nem szintekre vonatkoznak, hanem keresztben.
 Az első az úszó. Aranyérmes. Főbb motívumok: úszószemüveg, úszódressz és aranyérem.
 A második a szépségkirálynő. Jellemző motívumok a szalag és a korona.
Fókuszban a korona. Szilikon gyurmanyomizóval mintázva és cukorgyöngyökkel kirakva. Tudom, tudom, szebben is meg lehet csinálni a koronát, de nagyon meleg volt és  mindenképpen marcipánból akartam csinálni, hogy esetleg el tudják tenni emlékbe.
A harmadik a gyógyszerészhallgató. Megjelenik a recept, azaz vény és pár szem tabletta, kapszula.

Diéta: Vasárnap szénhidrát napunk volt, amikor is az ebéd Karalábéleves nokedlivel és Lecsó tarhonyával volt. A gyerekeknek sütöttem hozzá csirkecombokat. Ebből maradt nekik mára is, így ma nem kellet főznöm, mert ma gyümölcsnap van. Magunknak az ebéd gyümölcssaláta, jelen esetben Golden alma, nektarin, banán és friss ananász lett egy kis citromlével meglocsolva.
Hétvégi ebédjelenet, amikor a kicsik már nem bírnak várni a nagyokra. :)
 Melindának már üres is a tányérja. Leves kész!
Amanda is mindjárt végez vele.

A vacsora pedig padlizsánkrémes pirítós volt. Az avokádókrémhez hasonlóan nagyon egyszerű az elkészítése. A megmosott padlizsánokat félbevágjuk és a vágott felüket megkenjük olajjal. Forró sütőbe toljuk és 250 fokon légkeverés mellett 10-15 perc alatt puhára és pirosra sütjük.
Kikaparjuk a héjából és egy mélyebb turmixtálba tesszük. Megsózzuk és fehérborssal megszórjuk. Aprítunk hozzá jó sok lilahagymát és még meglocsoljuk egy nagyobb adag mustárral. Végül alaposan felöntjük olajjal. Krémesre turmixoljuk és már mehet is a pirítósra. Persze hidegen azért jobb.
Extra tipp: Kenjük kenyérre, szórjuk meg reszelt sajttal és toljuk be a forró sütőbe. Várjunk, amíg a kenyér megpirul és a sajt is megolvad a tetején. Nagyon finom! Padlizsánkrémes melegszendvics.

A tegnapi nap tanulsága: Lehet, hogy lisztérzékeny vagyok?

2011. július 15., péntek

Ismét eljött egy fehérjenap. A mai nap főszereplője leginkább a gomba és a tojás. Tegnap vettem egy kisebb dobozka barna csiperkegombát, ez adta a mai ebéd fő motívumát. A leves egyértelműen gombaleves, amibe ezúttal nem tettem lisztet és nokedlit sem. Viszont ma nyugodtan mehetett bele tejföl.
A második fogás egy frittata nevű olasz étel. Magyarul ezt nemes egyszerűséggel omlettnek neveznénk. A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Ez alkalommal felütöttem 10 tojást, majd egy picit megsóztam és megborsoztam. Ebbe kevertem el egy kisebb darab cukkinit, amit előzőleg lereszeltem, megsóztam, állni hagytam, majd jól kicsavartam. Került még bele úgy 5 dkg-nyi barna csiperkegomba nagyobb falatokra vágva, na meg egy friss mozzarella sajtgömb szintén nagyobb falatokra vágva. Hmmmm, gondolkodom, gondolkodom! Ja! Van benne még egy kifilézett és apróra vágott paradicsom és egy jó nagy marék apró garnélarák. Az egészet egy előmelegített és kissé kiolajozott serpenyőbe öntöttem és lassú tűzön egy jó fél óráig lefedve sütöttem, pároltam. És hogy ne árválkodjon magában a tányéron még körberaktam friss zöldségekből (paradicsom, kaliforniai paprika, uborka, saláta, lilahagyma) készült salátával. Meglocsoltam egy kefirből, sóval, borssal, fokhagymával és snidlinggel készült dresszinggel.
Hétfőn pedig már beszámolhatok majd a hétvégi tortatermésről is. :)

2011. július 14., csütörtök

Gyümölcsnap

Bár írhattam volna tegnap, hogy milyen finom ebédet főztem, de nem így történt. Ehelyett ugyanis meglátogattam a drága, imádott, stb., és nagyon hiányzó gyermekeimet a mamáéknál. Egész nap jól éreztük magunkat és még fürödtünk is a medencében sokat, de kulináris élményekre ne számítsatok. Nem az én diétámra vannak berendezkedve, ezért az ebédem kifli volt. Csak így natúr valójában. Viszont egész nap együtt lehettem az én kis drágáimmal, akik majd csak szombaton jönnek haza.
Az én drága nagyikám viszont egész nap csak magvalt és magvalt. Kimagozott nekem egy nagy vödörnyi meggyet. Ebből a meggyecskéből én este lekvárt főztem itthon.
Megjegyzem a kenyér és a lekvár rajta csak dekoráció, mert diéta van!

Este kárpótlásként, nagyon finom vacsorával készültem, mégpedig avokádókrémes pirítóssal.
Ez a mostani nagyon jól sikerült, mert a korábbiakkal ellentétben most jó érett avokádókat kaptam. Az elkészítése igazán egyszerű. Az avokádókat félbevágjuk és egy kanál segítségével kikaparjuk a héjából (jelen esetben 2 db.) és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Hozzá darabolunk egy fej megtisztított lilahagymát, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Adunk még hozzá ízlés szerint egy kevés mustárt (1 tk.) és ugyanennyi olívaolajat (én most szezámolajat használtam). Az egészet jó alaposan péppé turmixoljuk és már mehet is a pirítósra. Jó étvágyat!
Ilyen csodás vacsi után a mai ebéd már nem egy nagy kaland, hiszen ma gyümölcs nap van.
Gyümölcssaláta: 1 nektarin, 1 alma, 1/2 sárgadinnye

Ha pedig valami sósra vágyom, majd majszolok egy kis sósmogyorót. :))) Ja és sokat INNI!!!!

2011. július 12., kedd

Második nap=Keményítőnap

Kezdjük egy kis ismertetővel. 90 napos diéta, vagy fogyókúra? A lényege a szétválasztás.

1. nap Fehérjenap
2. nap Keményítőnap
3. nap Szénhidrátnap
4. nap Gyümölcsnap

Pontosabban:
Fehérje=Hús, tojás, tejtermékek
Keményítő=Bab, borsó, lencse, kukorica, rizs, krumpli
Szénhidrát=Tészta, péksüti
Gyümölcs=Mindenféle gyümölcs, magvak

A diéta alatt 90 napon keresztül minden nap reggelire gyümölcsöt lehet enni. A reggeli és az ebéd között legalább 1 órának el kell telnie. Ebédre lehet enni a napi megengedett alapanyagokból készült ebédet egy adagot. Vacsorára szintén. Nassolni, ha már muszáj, bármilyen nyers zöldség ehető (kivéve a keményítő tartalmúakat). A diéta ideje alatt tilos alkoholt fogyasztani! Ezen kívül, viszont a szénhidrát napon vacsora után kötelezően meg kell enni 2 kocka étcsokit! Havonta egyszer érdemes beiktatni egy lénapot, amikor csak és kizárólag ásványvíz, zöldség-, és gyümölcslé iható.

Nekünk ez vált be és nem is olyan nehéz betartani. A mai ebéd: Zöldborsó krémleves és Párolt rizs grillezett zöldségekkel. (Amennyiben étteremben eszünk, kérjünk szintén borsólevest, de a tésztát hagyjuk meg, második fogásként pedig ehetünk párolt zöldségeket is akár sült krumplival.)

A leveshez most nélkülözni kell a tejszínt. A sűrítéshez ebben az esetben egy egész főtt krumplit használtam. Tehát egy liter vízben megfőzünk két maréknyi zöldborsót és egy krumplit. Megsózzuk, borsozzuk, majd amikor már puha, alaposan összeturmixoljuk. Nagyon finom!
A második fogás is egyszerű, de finom. Elkészítjük a szokásos módon a párolt rizst. A zöldségeket pedig vastagabb karikákra szeljük, picit megsózzuk és alaposan megszórjuk provance.i fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk egy kevéske olívaolajjal. Jól összeforgatjuk és grillen megsütjük.

Azért, mert fogyókúrázunk, még nem kell nélkülöznünk a változatos és az ízletes főtt ételeket!

2011. július 11., hétfő

Vége a szabadságnak!

Két hetes szabadság után újra itt vagyok. Olyannyira szabadságon voltam, hogy még a konyhába sem voltam hajlandó bemenni (nem, mintha nem szeretnék sütni, főzni), éppen ezért leginkább étteremben ettünk. Na és az sem elhanyagolható, hogy közben nyaralni is voltunk. A nyaralás alatt annyira megterheltük az emésztőrendszerünket, hogy röpke egy hét alatt fel is szaladt ránk egy pár kiló plusz. Most itthon pihenjük ki a fáradalmakat. Végre egy kis házi koszt. Azt hiszem én alkalmatlan lennék arra, hogy mindig étteremben egyek és apánk is. Az utolsó nap már inkább nem ettünk semmit, azzal a felkiáltással, hogy: -Ha most étteremben kell enni valamit én belehalok! Nem vagyunk ekkora zabálásokhoz szokva. Éppen ezért most elkezdtük a kedvenc diétánkat, ami a 90 napos. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól 90 napig nem főzök, csupán másképpen főzök. A mai nap a fehérjenap, tehát ehetünk húst, tojást, tejtermékeket és rengeteg friss zöldséget. Végre eljött az én időm! Zöldségek! Tartsatok velem továbbra is! :)))
A mai ebéd: Csontleves zöldségekkel tészta nélkül és Kapros juhtúróval töltött sertéstekercsek színes salátával, fűszeres joghurtos öntettel.
Ui.: Aki azt gondolja, hogy ez idő alatt valóban elkerültem a konyhát, az nem ismer engem. :)))) A nyaralásból hazajövet, éppen a megérkezésünk napján volt a sógornőm névnapja. Már éppen elindultunk hazafelé, amikor felhívott telefonon, hogy este buli lesz és én viszem a tortát! Szép kihívás! Állok elébe! Nem olyan komoly és nehéz, de mégis megcsináltam röpke fél óra alatt:
Külön fotózásra viszont már tényleg nem volt idő, így az ünnepelttel együtt látható a torta. Málnás cheesecake.

Ez a két nappal későbbi reprodukció!

A következő, ami szintén torta, a jegesmedve torta. Egy nagyon kedves ismerősöm (akinek készült a quad és a ház torta is) még egy jó hónappal ezelőtt kért meg erre a tortára és ezért is készítettem el. E-mail-ben kaptam egy képet a kislánya kedvenc macijáról és azt kellett megjeleníteni tortában (a lényeg a mellény és a zokni).
Íme a maci, és íme a grillázsos krémes tortamaci:
Ülőre sajnos nem mertem megcsinálni, mert egyrészt nagyon meleg volt, másrészt meg nagyon nagy volt a torta (30 szeletes). Viszont készítettem fázisfotókat.
Betöltve. Mögötte a terv, amit én rajzoltam. :)))
 Kivágva.
Kifaragva, körbekenve felülnézet.
Oldalnézet. (akár egy kutyus is lehetne)
Leburkolva felülről.
Oldalról.
Zokni, mellény, fül.
Már van szeme, szája, orra.
Még nem szőrös.
Szőrösen.

... és még mindig nincs vége!, mert közben csináltam eperfagyit és készült apa keze által paradicsomos húsgombócos tészta és én is főztem egy nagyon jó zöldbab főzeléket fasírttal, és még nem is említettem a gombalevest és a rántott zöldségeket!





 A legvégén pedig következzenek a díjak. A nyaralás alatt láttam meg, hogy végre megjelent a Mindmegette Recepttár legújabb száma, amiben megjelent egy receptem, amiért korábban kaptam a Philips rúdmixert is. Majd miután nem nyertem a Gyulai Májas receptversenyen, kaptam egy emléklapot.
És az utolsó, amit kaptam:
Mummy-tól kaptam, és ismét nagyon szépen köszönöm! Ennek a díjnak is vannak szabályai:

1. Köszönd meg annak, akitől kaptad.
2. Írj egy bejegyzést.
3. Küldd tovább 12 blognak.
4. Értesítsd a kiválasztott blogokat.



Az első két pont kipipálva, jöjjön a többi:

Kicsit lehet, hogy megszegem a szabályokat, mert csak itt ülök a gép előtt és bámulom az általam olvasott blogok listáját és egyszerűen most nem tudok választani. Mindenkit imádok, mindenkit szeretek nézni, olvasni. Ezúton értesítek mindenkit, hogy megkapjátok tőlem "is" ezt a díjat! Hurrá!