2011. július 12., kedd

Második nap=Keményítőnap

Kezdjük egy kis ismertetővel. 90 napos diéta, vagy fogyókúra? A lényege a szétválasztás.

1. nap Fehérjenap
2. nap Keményítőnap
3. nap Szénhidrátnap
4. nap Gyümölcsnap

Pontosabban:
Fehérje=Hús, tojás, tejtermékek
Keményítő=Bab, borsó, lencse, kukorica, rizs, krumpli
Szénhidrát=Tészta, péksüti
Gyümölcs=Mindenféle gyümölcs, magvak

A diéta alatt 90 napon keresztül minden nap reggelire gyümölcsöt lehet enni. A reggeli és az ebéd között legalább 1 órának el kell telnie. Ebédre lehet enni a napi megengedett alapanyagokból készült ebédet egy adagot. Vacsorára szintén. Nassolni, ha már muszáj, bármilyen nyers zöldség ehető (kivéve a keményítő tartalmúakat). A diéta ideje alatt tilos alkoholt fogyasztani! Ezen kívül, viszont a szénhidrát napon vacsora után kötelezően meg kell enni 2 kocka étcsokit! Havonta egyszer érdemes beiktatni egy lénapot, amikor csak és kizárólag ásványvíz, zöldség-, és gyümölcslé iható.

Nekünk ez vált be és nem is olyan nehéz betartani. A mai ebéd: Zöldborsó krémleves és Párolt rizs grillezett zöldségekkel. (Amennyiben étteremben eszünk, kérjünk szintén borsólevest, de a tésztát hagyjuk meg, második fogásként pedig ehetünk párolt zöldségeket is akár sült krumplival.)

A leveshez most nélkülözni kell a tejszínt. A sűrítéshez ebben az esetben egy egész főtt krumplit használtam. Tehát egy liter vízben megfőzünk két maréknyi zöldborsót és egy krumplit. Megsózzuk, borsozzuk, majd amikor már puha, alaposan összeturmixoljuk. Nagyon finom!
A második fogás is egyszerű, de finom. Elkészítjük a szokásos módon a párolt rizst. A zöldségeket pedig vastagabb karikákra szeljük, picit megsózzuk és alaposan megszórjuk provance.i fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk egy kevéske olívaolajjal. Jól összeforgatjuk és grillen megsütjük.

Azért, mert fogyókúrázunk, még nem kell nélkülöznünk a változatos és az ízletes főtt ételeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése