2011. augusztus 3., szerda

Vigyázat! Fertőző!

A tortázás számomra igazi szerelemmé vált. Szépen lassan, de bekúszott a mindennapokba. A gondolataimban és már talán a véremben is torta van. :) Az talán valamennyire természetes volt, hogy a gyermekeim is megfertőződnek ezzel a szerelemmel, bár egyáltalán nem erőltetek semmit. De már bizonyos, hogy fertőzöttek, mert az aszfaltra is emeletes tortákat rajzolnak krétával, a babakonyhában is rendszeresen torta készül. Emellett szinte minden nap egy új torta ötletével örvendeztetnek meg. A testvérem kisfia is általuk és általam lett fertőzött, mert már ő is tortákon agyal.
A férjem már folyamatosan azt lesi, hogy mi legyen a következő beszerzendő eszköz, ami megkönnyítheti a munkámat. Már előre elhintette a család körében, hogy mit kérek a szüli-, és a névnapomra. Természetesen azok is a tortázás kellékei.
A szomszédasszony a lakodalomban már az emeletes esküvői tortát fényképezi, hogy nekem megmutathassa. A többi szomszéd és ismerős a recepteket kéri.
Az már nem is kérdés, hogy az öcsém szülinapjára tortát viszek, talán az sem, hogy milyen ízű lesz, mint ahogy az sem, hogy milyen alakú, mert már mindenki tudja, hogy lesz! és finom lesz és tetszeni fog az ünnepeltnek is.
Az ismerősök már nem azt kérdezgetik, hogy sütöttél-e, hanem azt, hogy mennyit és milyet?
Úgyhogy kérem szépen, aki tortázásra adja a fejét, kéretik óvatosnak lenni, mert fertőző! :)))

A nagy elmélkedés után mára gyümölcssaláta jutott ebédre, mert gyüminap van. A mostani nagyon sok gyümölcsből készült. Éljen a nyár! Van benne szőlő, sárgabarack, őszibarack, nektarin, ringló, banán, sárgadinnye, zöldalma. A gyerekeknek ismét kívánságműsort tartottunk. A leves egyöntetűen borsóleves, amibe most galuskát kértek. A második legyen valami tészta, mondták, ezért bolognai penne lett, mert spagetti nem volt itthon.

4 megjegyzés:

  1. Guszta a gyümölcssaláta is, de a gyerekeké mellett én nem bírtam volna, hogy csak abból egyek.
    A tortaügyben leírtakon jót mosolyogtam. Jó, hogy ilyen a családod, akik ennyire támogatnak. Ez nagyon nagy kincs. :)))

    VálaszTörlés
  2. Köszi Petra! Muszáj kibírni, elég, ha ráállok a mérlegre! :( Valóban nagy kincs az ilyen család! :) Nagyon jól esik a támogatásuk.

    VálaszTörlés
  3. Elájulok a látványtól. :)) Még nem tetszik, amit mutat a mérleg, lehetne egy kicsit kevesebb is, de lehet, hogy csak alacsony vagyok a súlyomhoz képest.

    VálaszTörlés