2011. január 17., hétfő

Huh!

Végre egy picit kifújhatom magam. Hétvégén elég sok volt a tennivaló. Először is megmutatom a két tortát, ami abból a sok piskótából készült.
 Az első a picike 10 szeletes, mamáék 59. házassági évfordulójára készült. Étcsokis-marcipános az ízesítése. Vasárnap a disznótor utáni reggeli után meg is ettük. :)
A második egy 30 szeletes tejszínes-csokitorta. Keresztelőre készült.
A disznótor nagyon fárasztó dolog. Ugyanakkor nagyon sok finomság készül ilyenkor. Kezdjük a hagymás vérrel, folytassuk a sült májjal és hússal, orjaleves, sült kolbász és hurka, és még sorolhatnám. Hiába sütünk-főzünk máskor ilyen ételeket, nem olyanok, mint disznóvágáskor, frissen. Mivel a múlt hét a diéta jegyében telt, és egyáltalán nem teltem el a disznótoros kajáktól, azt hiszem a héten ilyeneket fogok főzni. A mai ebéd kiszely leves, ami orjalevesből készült. A második fogás egy kis könnyítés a nehéz leves után, grízes tészta. Tervezem még, hogy a héten sütök tepertős papucsot, igazi házi szilvalekvárral. Hmmm.

2 megjegyzés:

  1. nagyon aranyos lett a kisebb torta! a nagy meg!!! hűűűű!!! nincs róla felvágva kép?

    gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Sajnos nincs felvágós kép. :(

    VálaszTörlés