2011. január 10., hétfő

Diétás hét

Pénteken elkészült a laboros torta, amit szombaton el is fogyasztottunk. Misi tatának nem csak a foglalkozása, de a hobbija is a vegyészkedés. Kapott egy ilyen tortát a szülinapjára:
Ha nem lenne felismerhető, akkor van rajta egy mikroszkóp, egy nagyító, egy szike és két tárgylemez (már a nevét is tudom) mintával. Az ízesítése nagyon egyedi, mert a kedvence a marcipánkenyér, így ehhez kellett igazítani a torta ízét is. Minden lapot alulról és felülről is bekentem étcsokoládés-tejszínes krémmel és a kettő közé főztem igazi marcipánból egy jó kis főzött krémet. Nagyon ízlett neki, és nem csak neki, apa ugyanis közölte velem, hogy majd az ő tortája is ilyen ízű legyen.
Azóta viszont teljes gőzzel a disznóvágásra készülődünk. Ezen a héten terveim szerint nagyon könnyű és gyomorkímélő ételeket fogok főzni. Elég lesz majd hétvégén a sok zsíros finomsággal terhelni a gyomrunkat. Előkészítjük a terepet. :)
Tehát a mai ebéd vitamindús, nyáridéző és ugyanakkor nagyon finom nyers zöldséglevessel kezdődik. Azt hiszem a nyáron sokszor fogok ilyet készíteni, mert nagyon bejön. A második fogás eredetileg Jamie Olivertől származik. Évek óta készítem nagy sikerrel. Az eredeti receptet már régen elfelejtettem, de az alapok maradtak.
A hét végéig még sütni is fogok tortát, kettőt is. Az egyik egy hegedű lesz, de cukormentes ám. A másik mamáék házassági évfordulójára készül majd.
Holnapra halat szeretnék majd sütni valamilyen salátával körítve. Még kiötlöm, hogy pontosan mi legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése