A mai levesnek nagyon érdekes története van. Úgy kezdődött, hogy évekkel ezelőtt egy ismerősöm mesélte, hogy a tökből is lehet levest főzni. Ráadásul nagyon finom olyan, mintha húslevest enne az ember. Mivel éppen a tökszezon kellős közepén voltunk, és nekem is volt itthon egy pár, és már a rántott tököt is untuk, gondoltam kipróbálom. Odatettem főzni, mintha húslevest főznék, de az íze csak nem akart hasonlítani rá. Közben a zöldségek is teljesen szétfőttek. Már nem lehetett megmenteni a helyzetet, csak úgy, hogy összeturmixoltam az egészet. Lett is belőle egy nagyon ízletes zöldségkrémleves, ami ráadásul még a családnak is ízlett. Azóta az ilyen levest itthon csak egyszerűen töklevesnek hívjuk. :) Elkészíthetjük maradék húslevesből és az abban főtt zöldségekből is.
A második fogás még mindig a disznótorra utal, de ez még a héten biztos, hogy így lesz minden nap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése