2011. január 31., hétfő

Hétvége

Mint arról előzetesen beszámoltam, nagyon sűrű volt a hétvégi program. Kezdem talán a rózsakosár tortával, mert ő volt az első. Tejszínes csokoládékrémmel lett megtöltve és jól megszórva erdei gyümölcsökkel. Az oldalára barna fondantból készült csíkonként a minta (kicsit pepecselős munka). A tetejére pedig fondant rózsák kerültek. Raktam közé zöld leveleket is szintén fondantból, hogy egy kicsit megtörje a rózsák egyhangúságát, ezáltal kissé feldobja a színeket is. Az eredeti terv az volt, hogy 32 darab rózsa kerül a tetejére, merthogy az ünnepelt éppen ennyi idős lett, de sajnos ez a mennyiség kevésnek bizonyult. Nem volt mese, be kellett fedni a tortát, úgyhogy megelőlegeztünk az ünnepeltnek még öt rózsát. :)
Szombaton délután még gyorsan meg kellett sütni a szilvalekváros-tepertős papucsokat is a másnapi bulira, mert este színházba mentünk apával. Jó későn lefeküdtünk, és jó korán kellett másnap kelni, hogy elérjem a vonatot, ami elvitt Pestre, a buli helyszínére. Nem szoktam eltévedni, de ez alkalommal ezt is sikerült véghez vinnem. Úgy hallottam nem voltam ezzel egyedül. :))) Mivel nem régóta vagyok a gasztrobloggerek világában, még sosem voltam ilyen találkozón. Ez volt az első. Krickynek pedig az 1. blogszületésnapja. Rengeteg "hasonszőrű" társammal  ismerkedtem meg. Nagyon sok élménnyel, ízzel gyarapodtam. Tanultam is egy pár dolgot. Ajándékot is kaptam. Nagyon hasznos találkozó volt.
Pár kép a sokból, a fotózás sorrendjében.
 Sárkánytorta, vagy torta sárkány? Még színtelenül.
 Kricky által kézzel festett Madonna torta.
 Elöl tragant angyalbaba, hátul Némó cukordísze és a köszisütik. :)
 Némó cukordísze.
 Lenke cukorvirágai.
 Bonbonok, amiket meg is kóstoltam.
 Ezt is megkóstoltam.
 És ezt is.
 És ezt is. :))))
 Terülj-terülj asztalkám.
 Kricky asztala .
 Kricky és a mézeskalács házikó nyertese.
  Farkas Vilmos munka közben. Éppen csokidíszeket készít.
 Lenke és Némó munka közben.
 Sárkányfestés air brush technikával.
 Alakul.
 Szakmai megbeszélés.
 Croquembouche készül.
 Közben a sárkány is majdnem kész.
 Kész és szép.
 A cukrász és a műve.
 Én is vigyorognék a helyében.
 És a kóstoló, ami nem maradhatott el. :P Naggyon finom. Fehércsokis tejszínkrémmel van megtöltve, tejcsokis krémmel körítve és közte égetett cukor.
 Jajj! A kis sárkány megijedt az orrára szálló pillangótól, de közben elkészült.
 Felülnézet. Egy pici részem nekem is volt benne, mert a farka oldalánál belekontárkodhattam én is a festékszóróval.
 Készítettünk habvirágokat is, balról a második az enyém. Nem tökéletes, van még mit tanulnom. Mondjuk úgy, hogy alakul.
És legvégül ez volt a kösziajándék. Hazahoztam végig a városon és a vonaton, és mivel már nagyon későn értem haza, a gyerekek már aludtak, reggel nekik adtam. Rögtön rávetették magukat és meg is ették. A táblát azért sikerült megmentenem. :)
Köszönet Krickynek ezért a jó hangulatú találkozóért, buliért. Jó, hogy sikerült összehoznia minket így egy "rakásra". Remélem nem ez volt az utolsó alkalom!
Ezek után már nem is érdemel szót a mai ebéd, hiszen a levest dédimama főzte még tegnap, a főételt pedig apa főzte (hát nem cuki?).
Azt, hogy a héten hogyan fogom megoldani a főzést és publikálást, még nem tudom, mert Melinda holnap vonul be a kórházba apával. Igen, apával, mert anya beteg, nem mehet vele. :( Azt hiszem egy kicsit "idegbeteg" leszek a héten. Fő az optimizmus!

2 megjegyzés: