2011. január 25., kedd

Izgulok!

Több dolog is van, amiért most egy kicsit izgatott vagyok. Az első és legfontosabb, a gyermekem, akit a jövő héten megoperálnak. Egyszerű mandulaműtétről van szó, tudom, hogy rutineljárás, de akkor is... Emiatt egy kicsit most másképpen járnak a kerekek az agyamban. Mindig ott motoszkál a gondolat, az aggodalom. Ezen a héten már oviba sem jár, nehogy beteg legyen a kórházba vonulás előtt.Na, de mivel Dia és a konyha a címe ennek az oldalnak, inkább írok az ételekről. Ezt is csak azért írtam ide, hogy talán magyarázatot találjak/találjatok az egyszerűbb ételekre, menü összeállításokra.
A másik dolog ami nagyon izgat, az a hétvégi blog buli. Eredetileg szerettem volna elvinni apát is erre az eseményre, de mivel így alakult, egyedül megyek. Most még egy kreatív ötletem sem volt arra, hogy mit vigyek magammal (mármint ételt).
A mai menü a gyerekek kedvence, és a tavalyi kolbászt is megrövidítettük ezzel. Óriási adag készült, hogy apa holnap tudjon vinni magával ebédre egy szeletkét.
Itt még a sütőbe tolás előtt.
Itt pedig frissen sülve.
Majdnem kicsinek bizonyult a szokásos jénai tálam. Jó púposan meg van pakolva.
Ez pedig egy szeletke, amit még forrón szedtem ki, ezért nem áll tökéletesen. :)

2 megjegyzés:

  1. A leves receptjét azért nem töltöttem fel az oldalra, mert gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint a ribizli leves, csak értelemszerűen a ribizli helyett erdei gyümölcsöt használunk.

    VálaszTörlés
  2. mi elnapoltattuk a mandulaműtétet, sikerült homeopátiás úton javulást elérni, nekünk is nagyon gáz volt.

    VálaszTörlés