2011. január 5., szerda

Disznóvágás előtt

Jövő hét végén disznót fogunk vágni, azaz hiába vagyunk telve mindenféle jóval és jól esne egy kis diétásabb étek, ki kell üríteni a fagyasztót. Most aztán kell a sok hely az új jövevénynek. A mai ebéd ennek tudatában készült. Ez a töltött husi még a legutóbbi disznóvágás alkalmával készült. Azóta ott csücsült a fagyasztóban, mert vagy elfeledkeztem róla, vagy csak egyszerűen nem kívántuk. Most viszont eljött az ő ideje. Hát mi tagadás időszerű volt már. Mellé krumplipüré.
A leveske iszonyúan finom gombakrémleves. A krémlevesbe a gomba tönkjét nem ajánlatos belefőzni, de szigorúan tilos kidobni. A levágott tönköket tegyük egy darab konyhai papírtörlőre, majd egy tálcára és vigyük be a jó meleg fűtött szobába száradni. Miután kiszáradt daráljuk le és ezt a finom gombaport használjuk bármilyen ételbe ízesítőként. A húslevesnek is nagyon jó ízt ad. A hozzá adott kenyérkockákat más néven krutonnak hívják. A krutont adhatjuk levesekhez betétként, de salátákba is tehetjük.
Ma elkezdem a tortasütögetést is. Holnapra készül egy pillangós torta. A csütörtökre tervezett laboros torta áttolódott szombatra. Ezen kívül még szombatra készül egy Barbie-s torta is.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése