2011. február 18., péntek

Tortagyár

Mielőtt rátérek a főcímben említett dolgokra, írnék a tegnapi tortáról. Tegnap készült a vércseppes torta.
Ez a torta egy 30 szeletes szögletes vaníliás krémmel megtöltött és erdei gyümölcsökkel megrakott torta volt. Sima fehér fondant bevonatot kapott, majd a szívroham torta mintájára szívek helyett vércseppekkel díszítettem. Sajnos a képen nem látszik, de most kivételesen szép színt sikerült kevernem a cseppeknek. Csodálatos mélyvörös lett. És ami szintén nem látszik (mert apa állandóan elállítja a fényképezőgépet!), hogy minden egyes cseppecskének mosolygó arcocskája van. Mivel egy csepegős véres :))) tortáról van szó, úgy gondoltam folytatódjon a minta az oldalán is, mintha valóban végig csöpögött volna rajta a vér.
Elég a véres dolgokból. A mai ebéd igazán egyszerű volt, mert tegnap dédimama meglepett a hagyományos dédimama féle csirkebecsinált levessel, így ezt már nem kellett főznöm. A második fogás egyszerűen csak azért lett túrós rétes, mert már egy hete vettem réteslapokat és egy fél kiló túrót is, és el kellett más használni. Melinda palacsintát szeretett volna enni, de most nem volt időm palacsintát sütni. Nem baj, örült a rétesnek is.
És indulhat a tortagyár! Szóval öt torta készül. Mind az öt új lesz, amilyet még nem készítettem. Kettő autós, amitől egy picit félek is, mert másoknál már olvastam róla, hogy nem egy leányálom. Majd kiderül. Lesz még egy smile és egy rendőrsapka, na meg egy meglepetés, amit nem írok le mert apa még nem tudja milyet kap. Egyenlőre még a piskóták gyártásánál tartok. A krémek nagy része már meg van és a fondant is. Természetesen mind az öt tortához más szín kellett.
Hétfőn pedig jöhet majd a nagy hétvégi beszámoló és képbemutató.

2 megjegyzés: