Málnakaramell. Az eredeti recept megtalálható Praliné Zsuzsinál. A recepten csak annyit változtattam, hogy nem volt itthon elég málna, így kipótoltam eperrel.
Mozartkugeln szaloncukorba varázsolva, transzferfóliával díszítve. A recept megtalálható a Bonbon mánia blogon.
Összesen négy réteg van egymáson: A legalsó marcipán, majd mogyorónugát, rumos étcsoki ganache és pisztáciával megtuningolt marcipán. Az egész csokiba forgatva.
A gyerekek lelkesen segítettek becsomagolni,
és egy fenyőfa alakú dobozba tettük.
Marcipán tejcsokiba forgatva és szórócukorral díszítve.
Büszkeségemre a csoki temperálás tökéletes lett.
Baloldalt a narancsléből készült zselés szaloncukor Melcsi kérésére. Jobboldalt a megdermedt marcipángolyók és a maradék csokiból öntött csokifigurák.
Balról jobbra: Tejszínes-makadámdiós étcsoki burokkal, Málnapürés-marcipános fehércsoki burokban csillámmal, Narancszselés kész csokipohárban kész dísszel, Mogyorónugátos egy szem egész mogyoróval étcsoki burokban, Karamellkrémmel töltött szintén étcsoki hüvely selyemporral.
A kész ajándékról nem készítettem fotókat, de majd kérek egy képet aputól, mert ő lefényképezte nekem.
Ő pedig az általam öntött csokiphone. Formát a transzferfóliával együtt be lehet szerezni a Gasztroshop-ban.
Az idén nem bejglit sütöttem, hanem pozsonyi patkót, ami inkább pozsonyi kagyló lett, mert olyan kövérre töltöttem.
Egyszer csak a Mikulás is ellátogatott hozzánk és bemászott a kéményen. :)
A karácsonyi menü is tökéletes volt. Erőleves húsgombócc
a desszert pedig az évek óta vágyott Sába királynője torta:
Ez egy brownie szerű krémnélküli torta, amiben liszt helyett van pisztácia és mandula (esetemben mogyoró és dió), kávé és csokoládé. Az egészet vanília fagyival és gránátalmával tálaljuk.
Természetesen anyuéknál betöltöttkáposztáztam. :))))
Ezen kívül még három karácsonyi torta is született:
A legújabb kedvencem az emboidery technikával készült magyal leveles torta.
Karácsonyfa torta.
Diszkréten elegáns karácsonyi torta.

Dia!
VálaszTörlésDe örülök, hogy ilyen szép lett a Mozart bonbon. Örülök annak is, hogy ízlett nektek is:-))
Köszönöm! Jó volt a recept és a leírás! A bók neked is jár! :)
VálaszTörlés