2011. december 12., hétfő

Maradj talpon, gobelin

A következő tortám szintén érdekes kérésnek tett eleget. Úgy másfél évvel ezelőtt az anyukám munkahelyén a kollégák osztálybulit szerveztek és mindenki vitt valami finomságot. Előre megbeszélték, hogy ki viszi a salátát és a süteményeket. Anyu vállalta a tortát, amit én készítettem. Ő kórházban dolgozik, ráadásul a kardiológián. Akkor készült el először a szívroham torta, ami a Főorvos úr alapötlete volt. Természetesen meglepetés volt a torta kinézete, a belsejéről nem is beszélve. Akkor egy piros piskótás, fehércsokoládés trüffel krémmel töltött finomságot rejtett a borítás. Mindenkinek nagyon ízlett, de a házigazda feleségének különösen, még a receptet is elkérte. Valószínűleg azóta is emlegetheti, mert a férjecskéje pontosan ugyanolyan ízű tortát kért neki a szülinapjára. Semmi konkrét elképzelés nem volt a kinézetét illetően, de megemlítette, hogy esetleg megjelenhet a tortán a Maradj talpon című műsor logo-ja, mert nemrég szerepelt a műsorban az asszonyka. Ezen kívül nagyon szeret hímezni, pontosabban gobelinezni, de mindenképpen legyen rajta a tortán a 40-es szám, mert éppen ennyi idős lesz. Méretében jó nagy volt, hogy még a szomszédasszonyoknak is jusson belőle! :))) Formáját tekintve ugyanannál maradtam, mint a szívroham tortánál, ízét tekintve szintén, de a díszítésnél már nem. Felülre került a műsor logo-ja, alulra egy gobelin, amibe bele van hímezve a 40-es szám és körben szívecskék. Ennél jobban már nem akartam díszíteni, mert túl csicsás lett volna. Tulajdonképpen még egy aprócska dolgot díszítettem, ami nem annyira észrevehető, de végre kipróbáltam az új szerzeményemet a disco festéket. Szuper!
Végül a fehércsokis trüffelkrém receptje:

375 ml tejszín
45 dkg fehércsokoládé
34 dkg szobahőmérsékletű vaj

A tejszínt felfőzzük, de csak éppen egy rottyanásig, majd elzárjuk a gázt alatta. Ekkor beletördeljük a csokoládét, amit jól összedolgozunk egy fakanállal. Miután szobahőmérsékletűre hűlt (ez gyorsan megtörténik, mert a csoki lehűti a tejszínt) beledolgozzuk a kis kockákra felvágott vajat. Hűtőbe tesszük, és jól kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése