2011. december 8., csütörtök

Csajos virágos torta

Szabadidőmben mi mással is foglalkozhatnék, mint a torták nézegetése a neten. Szerintem ez minden hobbi tortás szabadidős tevékenysége. Nagyon sok gyönyörűséges darabot lát ilyen kor az ember lánya és lelkesen gyűjtögeti is őket a kis rejtett mappájába. Néha előkerül egy-egy, máskor csak az alapötlet marad meg és egészen más torták alakulnak ki belőlük. Volt nekem két titkos kis csajos torta a tarsolyomban, amiből az egyiket már a múlt héten megcsináltam (tűzijátékos). A második pedig a mostani. Egy ismerős keresett fel azzal, hogy a barátnője szülinapjára szeretne egy olyan rózsaszín-sárga virágos tortát. Egyből ez ugrott be és meg is csináltam.
Picike tortácska volt, de megint használhattam hozzá a karácsonyra kapott virágkiszúróimat, és mondhatom, sokkal gyorsabban haladok így. Szerintem nagyon cuki lett, nekem tetszik. :)))
Azt a kis titkot még megosztom veletek, hogy a középen lévő nagy margaréta közepe mitől olyan, amilyen. Már amennyire látszik. Még jó múltkorában vettem egy olyan icipici reszelőt, ami egyébként semmire sem jó, mert még a fokhagyma reszeléshez is túl kicsi, nem beszélve a szerecsendióról. Ezt a mütyürkét használom én virágközép mintázónak. Azt a pöttyös nemtudoménmirevaló reszelő részét. Azt jól belenyomkodom a bevonóba és olyan, mintha igazi virágporos bibe? lenne.

2 megjegyzés: