2011. december 27., kedd

Karácsony

Ebben az évben is, mint mindig, készítettem gasztro ajándékokat a család minden tagjának. Ezért mutatom meg csak most, miután már mindenki kezébe vette a kis csomagját. Az idén összesen nyolcféle bonbonnal készültem, ezek közül több is olyan, amit most csináltam először. Vettem is hozzá két újfajta bonbon készítő szilikonos formát. Volt idő kísérletezésre is, így például volt olyan bonbon, amire csillámpor került, vagy selyempor.
Málnakaramell. Az eredeti recept megtalálható Praliné Zsuzsinál. A recepten csak annyit változtattam, hogy nem volt itthon elég málna, így kipótoltam eperrel.
 Mozartkugeln szaloncukorba varázsolva, transzferfóliával díszítve. A recept megtalálható a Bonbon mánia blogon.
Összesen négy réteg van egymáson: A legalsó marcipán, majd mogyorónugát, rumos étcsoki ganache és pisztáciával megtuningolt marcipán. Az egész csokiba forgatva.
A gyerekek lelkesen segítettek becsomagolni,
 és egy fenyőfa alakú dobozba tettük.
 Marcipán tejcsokiba forgatva és szórócukorral díszítve.
 Büszkeségemre a csoki temperálás tökéletes lett.
Baloldalt a narancsléből készült zselés szaloncukor Melcsi kérésére. Jobboldalt a megdermedt marcipángolyók és a maradék csokiból öntött csokifigurák.

Balról jobbra: Tejszínes-makadámdiós étcsoki burokkal, Málnapürés-marcipános fehércsoki burokban csillámmal, Narancszselés kész csokipohárban kész dísszel, Mogyorónugátos egy szem egész mogyoróval étcsoki burokban, Karamellkrémmel töltött szintén étcsoki hüvely selyemporral.
A kész ajándékról nem készítettem fotókat, de majd kérek egy képet aputól, mert ő lefényképezte nekem.
Ő pedig az általam öntött csokiphone. Formát a transzferfóliával együtt be lehet szerezni a Gasztroshop-ban.
Az idén nem bejglit sütöttem, hanem pozsonyi patkót, ami inkább pozsonyi kagyló lett, mert olyan kövérre töltöttem.
Egyszer csak a Mikulás is ellátogatott hozzánk és bemászott a kéményen. :)
A karácsonyi menü is tökéletes volt. Erőleves húsgombóccal és Sertésszűz érmék mandulás burgonyatallérral.
 a desszert pedig az évek óta vágyott Sába királynője torta:
 Ez egy brownie szerű krémnélküli torta, amiben liszt helyett van pisztácia és mandula (esetemben mogyoró és dió), kávé és csokoládé. Az egészet vanília fagyival és gránátalmával tálaljuk.
Természetesen anyuéknál betöltöttkáposztáztam. :))))
Ezen kívül még három karácsonyi torta is született:
A legújabb kedvencem az emboidery technikával készült magyal leveles torta.
 Karácsonyfa torta.
Diszkréten elegáns karácsonyi torta.

2 megjegyzés:

  1. Dia!
    De örülök, hogy ilyen szép lett a Mozart bonbon. Örülök annak is, hogy ízlett nektek is:-))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Jó volt a recept és a leírás! A bók neked is jár! :)

    VálaszTörlés