2011. június 20., hétfő

Hol is kezdjem? (kézilabda, dió, villanyszerelő, tűzoltóautó)

A pénteki nagy büszkeségem, az esküvői torta után, belevetettem magam a további négy! tortába. Pénteken este, szépen komótosan elkészítettem egy kézilabdás tortát, amit sajnos most nem tudok megmutatni, mert tönkrement a számítógépem (javítás alatt!), és a fényképek már ott lapulnak valahol a mélyben. :( De ha egyszer kész lesz, remélem meg is tudom mutatni. Csokoládés krémmel töltött kerek piskóta, amiből kiugrik egy kézilabda. Mit mondjak, a labda torta sem lesz a kedvencem! Egyenként rárakosgatni a bőrhatszögleteket, majd varrt hatásúvá tenni, olyan, mint hangyát szedni. ;)
A következő még mindig péntek este készült. Ő egy egyszerű diótorta. Diós piskóta, diós krémmel. Már csak azért is érdekes ez a torta, mert az esküvői tortánál külön kiemelték, hogy dió még csak a közelébe se kerüljön, mert az ara allergiás rá. Természetesen nem kerül. Mikor máskor kérnének tőlem diótortát, mint ilyenkor. Így a diótorta az esküvői torta után lett megsütve, a krém megfőzve. Húúú, a krém pont olyan ízű lett, mint a Carte d'or-os diós jégkrém kandírozott diódarabokkal (a kedvencem!). Egyébként 50. házassági évfordulóra készült.Képek szintén a gépemen. :(
A következő torta a kedvencemmé vált. Apukám is villanyszerelő, így egy kicsit közel áll hozzám a téma. Apu egyik volt kollégájának a szülinapjára készült a torta, aki a70. évét töltötte be a héten. A buli szombaton volt, így már csak 70 volt!:) Fekete erdő torta bújt meg a sok szerszám alatt. Készült a tetejére csavarhúzó és kombinált fogó, egy szigetelő szalag guriga és egy izzó. Az alján körbefutottak a vezetékek, amik az elején előbukkantak. És végre képek:
Na, melyik a kakukktojás? Melyikkel dolgozom és melyik a figura? :)))
A Torta, nagy T-vel.
Az elején megnyíló vezetéktömeg. A kedvencem!
Végül a hétvége utolsó tortája, ami egyben mára hét első tortája is a tűzoltóautó torta. Vasárnap esti kellemes elfoglaltság gyanánt tűzoltóautót díszítettem. Sima piskóta puncsos krémmel.

A hétfői nap kellemes meglepetése a rúdmixer. Még korábban részt vettem a Mindmegettén egy receptversenyen, amin ezt nyertem.
Zárásként a mai ebédről: Hétvégén végre volt időm elmenni a piacra és telepakolni a kosaramat friss termelői áruval. Imádom, hogy a paradicsomnak van íze és illata. A leves friss zöldségekből készült friss petrezselymes grízgaluskával. A főétel lecsós csirkecomb tarhonyával. A csirkecomb csak a család kedvéért, mert nekem most csak a lecsó számít! :)))) Éljen a nyár!


Ui.: Ja, a jövő héten szabadságon leszek és nem főzök semmit sem, csakis étteremben fogok enni! :)))

4 megjegyzés:

  1. Én is gratulálok neked kedves Dia.
    Bár már van több mixer és aprító, azért örülök a nyereménynek.

    VálaszTörlés
  2. Hogyan csináltad a szerszámokat a tortára?

    VálaszTörlés
  3. Leírnád a villanyszerelő tortának a receptjét?

    VálaszTörlés
  4. ÓÓÓÓ, most látom! Tényleg régen jártam erre! Bocsánat, de szerintem már elkéstem a válasszal! :(

    VálaszTörlés