2011. június 3., péntek

Melindás nap

Havonta legalább egyszer tarunk egy Melindás napot. Ennek a napnak az a lényege, hogy a tesótól "megszabadulva" csak vele foglalkozunk, a kívánságait lessük és elmegyünk ide-oda. A program mindig változik, a lényeg, hogy ő élvezze. Szoktunk moziba menni, meg vásárolni, meg sokat játszani, stb. Az ebéd is mindig a kívánsága szerint készül. Volt már olyan, hogy étterembe mentünk, vagy a mekibe, de ma azt kérte, hogy én főzzek neki bolognait. Éppen ezért a mai ebéd: Melindás ebéd. :)))
A levessel egy picit gondban voltunk, mert az első kérés paradicsomleves volt, ami nem igazán illik egy paradicsomos tésztához. A második kérés szerint borsóleves lett volna, de tegnap borsófőzelék volt és a borsóm is elfogyott. Ja, és tésztás levest is szeretett volna, de a második is tészta. Így kiegyeztünk egy vegyes zöldséglevesben rizzsel. A második a már említett bolognai spagetti és az ebéd megkoronázásaként eperfagyit ettünk (természetesen az is saját készítésű).

Ezek után gyorsan összeraktam a tegnap már előkészített tortát. Ez a torta a szomszéd fiatalembernek készült, akinek korábban az ostoros torta. Üzemeltet egy filmklubot, ami most lett egy éves. Erre az alkalomra kérte a tortát. Örülök neki, mert ezek szerint korábban meg volt elégedve a neki készült tortával. Jelen torta sima piskóta vaníliás krémmel töltve és erdei gyümölcsökkel gazdagon megrakva. A bevonata házi fondant, a logó Unidec. Egyszerű, egyszínű fehér, rajta a klub logója.

A végén említem meg, de azért fontos, hogy most kell epret elrakni. Minden formában, ki hogy szereti. Fagyasztani, lekvárt főzni, szörpöt készíteni. Mivel a fagyasztóm már tele van eperrel, tegnap következett a lekvár. Íme:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése