2011. december 14., szerda

Bolondos szülinapi torta

Átjött a nem asszonyos szomszédasszonyom és megkért, hogy süssek a párja szülinapjára egy tortát. Nem is ez volt a gond, hanem a külső. Jól fel lett nekem adva a lecke, mert ismerem amiket szeret a szomszéd, de azokat nem kellett a tortára varázsolni, de ugyanakkor legyen fiús. Barna, vagy homokszínről hallani sem akart, valami kékesre gondolt. Törtem a fejemet, virágot nem akartam rátenni a tortára, mert szerintem nem illik hozzá. A skót kockás, vagy pöttyös meg túl öreges. Mindenképpen valami fiatalos, lendületes, de ugyanakkor fiús torta kellett. Nagggyon sokat gondolkodtam rajta! A neten sem találtam semmi olyasmit, ami találó lett volna. Aztán beugrott, hogy olyan vicces torta kellene neki, mint amilyen ő maga. Nem a külsője vicces, hanem olyan poénos, mindig viccelős fajta. A gyerekekkel is szokott bohóckodni, Melinda míg kisebb volt mondta is mindig, hogy Roli tud zsombőrködni (zsonglőrködni). :))))
A torta! Ferdére vágtam az oldalát és olyan borulós félére vettem a figurát, mint ami éppen szét akar csúszni és mindjárt elborul. A klasszikus szülinapi torta fazont kapta, cserivel a tetején. Amolyan egy elemes topsy-turvy torta.

Ezután kerültek mellé a jellegzetes elemek marcipánból. Mindenféle állat eledellel kereskedik, de legfőképpen kutyatáppal. Jó sok zsák tápot gyártottam marcipánból és ezeket támasztottam a torta oldalába, mintha valóban el akarna dőlni és ezek megakadályoznák. Érdekes feladat volt ezeket marcipánból megalkotni. :)



Nagyon cuki lett a végeredmény, és most teljesen meg vagyok vele elégedve! Éljeeeen! Idáig is eljutottam! :)))

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ez a torta! Nagyon ügyi vagy!:D

    VálaszTörlés
  2. Kedves Dia! Írtam egy kis bejegyzést amiben benne vagy,ha van kedved olvasd el! http://sutnicake.blogspot.com/2011/12/dia-gyomberes-kalacsa.html

    VálaszTörlés
  3. Meg is lehetsz elégedve!:) Meg aki kapja, az is!:)

    VálaszTörlés
  4. Solyi! Elolvastam és köszönöm! Nagyon örülök, hogy nektek is bejött a recept, nálunk is nagy kedvenc. :)))

    VálaszTörlés
  5. Roza, köszönöm! :) A visszajelzés nagyon pozitív volt.

    VálaszTörlés
  6. Hihihi, kutyatápos torta! Még ilyent sem láttam! Meg egyemeletes topsy-turvy-t sem! Nagyon jóóó!

    VálaszTörlés
  7. Köszi M@rti! Mindig van valami új! :)))

    VálaszTörlés