2011. október 24., hétfő

Már megint hat torta!

Egyszerűen nem tudok megálljt parancsolni magamnak, ha a tortákról van szó. Kíméletlenül tortamániás vagyok. Pénteken volt ugyanis a nagyobbik kislányom születésnapi bulija. Az egész család apraja-nagyja összegyűlt egy étteremben és ott megtartottuk a bulit. Lelkesen tortával készültem, amit már hónapokkal ezelőtt kigondoltam, hogy milyen is legyen. Melindától ugyanis érdemi információt nem lehetett szerezni tortaügyben, mert annyira csapongó volt az elképzelése. Nem naponta, hanem percenként változott a terve, hogy milyen is legyen és mi is legyen rajta. Már volt szó Scooby Doo-ról és Teletubbies-ról, meg hercegnő és doktornéni, meg valami balerina is. A többire már nem is emlékszem. Igazából semmi terve nem volt, csak ide-oda ugráltak a gondolatai. Ezért találtam ki neki a párna tortát tiarával a tetején. A párnát lehet jó nagyra készíteni, úgyis sokan leszünk. A tiara pedig megmarad az ünnepeltnek. Meginterjúztam a gyermeket a torta ízére vonatkozóan is, és a következőket kérte: csoki, vanília és málnakrém. Még ez is beleillett a tervbe, mert nem mindenki szeretheti ugyanazt az ízt, így majd lehet válogatni. Elkészült időben a torta és nagyon meg is vagyok vele elégedve, ilyen jól sikerült bojtokat sem csináltam még (meg még bojtot sem). A tiara már egy kicsit körülményesebb volt. Mindenképpen marcipánból szerettem volna elkészíteni, de nem mertem belekeverni a tragant port, mert nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e marcipánba keverni. Így maradt az egyszerűbb változat, amikor egy vastagabb darab marcipánból kivágtam a körvonalakat, majd egy kisebb szív alakú sütiszaggatóval vágtam ki belőle szíveket. Pár darab cukorgyöngy és drágakő dobta fel.






Ezzel a pénteki napnak még nem is volt vége. A buli után még gyorsan "összedobtam" egy kisebb Villám McQueen tortácskát is. Sajnos a kisfiú, akinek készült, szombaton reggel megnézhette a tortáját és ment is gyorsan az ügyeletre. Nagyon megbetegedett. :(((
Szombaton folytatódott a tortaláz. Elsőként egy ajándékdoboz torta készült. Kaptam egy képet, ami egyébként egy esküvői torta volt. Ennek a tortának a legfelső szintjét kellett reprodukálnom. Szándékosan nem pont ugyanolyanra készítettem. Egy picit lekerekítettem a sarkokat, így lágyabb lett az összkép. Egyébként színben és fazonban is olyan, mint az eredeti. Ízre viszont kétféle. Az egyik oldal tejszínes-csokikrémmel töltve és meggyel megrakva, míg a másik oldal vaníliás krémmel töltve és erdei gyümölccsel rakodva.
Már ebben is segített a sógornőm, mert kellett neki is egy torta estére. Következő torta az övé. Pontosabban nem az övé, de ő vitte egy szülinaposnak egy buliba. Még a buliból este felhívtak, hogy nagyon tetszik az ünnepeltnek a torta és, hogy ilyen finomat még sosem evett. Ez pedig a Spongyabob torta. Ilyet még sosem készítettem, de ezzel is nagyon meg vagyok elégedve. Imádom! Olyan cuki lett! :))) Kakaós piskótalapokat meglocsoltunk feketekávéval és tejszínes-kávés krémmel töltöttük meg.
Már csak a dobozban volt idő fényképezni.
Estére még maradt két torta. Az elsőt nagyon gyorsan (kb. fél óra alatt) készítettem el. Picike nyolc szeletes ajándék torta egy fiatalembernek a szülinapjára. A bevonót szilikon nyomdával mintáztam meg, hogy ne legyen olyan unalmas.
Utoljára hagytam a legnagyobb kihívást jelentő tortát, hogy pepecselni tudjak vele nyugodtan. Amandának van egy kis csoporttársa, akinek van még két tesója. Mindegyiket ismerem, hiszen már pár éve oda járunk, így korábban ők is oda jártak, csak már iskolások azóta. A kislány imádja a lovakat, de mivel csak egy kisebb tortát kértek, ezért maradt a lófej. Elsőre elég jó lett szerintem. Már majdnem tetszik is. :)))
Összességében ez egy nagyon jó kis tortás hétvége volt. A buli jól sikerült és a tortákkal is egészen meg vagyok elégedve.

9 megjegyzés:

  1. Ennyi tortát bevállalni?! Alszol azért néha? :-)

    VálaszTörlés
  2. :)) Néha azért aludni is szoktam, de ebből a szempontból szerencsés vagyok, mert nem vagyok egy nagy alvó.

    VálaszTörlés
  3. Dia, gyönyörű tortákat készítettél! ...pedig bőven volt munkád minddel! Nagyon tetszik a háromféle töltelékes párnás koronás torta, már annál lehidaltam! Aztán a többi szépen sorban, nagyon tetszenek! Szerintem azért bőven volt mit pepecselni minddel, nem csak a lovacskával! :)
    Nagyon tetszik mind! Hű, elég brutális hétvégéd volt!

    VálaszTörlés
  4. Nálam az ajándékdoboz reprodukció visz mindent...Ilyet nem kapsz a Sanzelízén sem.

    VálaszTörlés
  5. Széépek! Különösen a koronásodat tanulmányoztam, befigyel egy nálam is jövő hétvégén, csak fiúnak és nem párnán... na jól megaszondtam :)) Én is szeretnék ilyen szép mintát készíteni rá, jaj :) Majd meglátjuk hogy megy, asszem nyakig fondantos leszek ;)

    VálaszTörlés
  6. :D Köszi tejszínhab! Nagyon szurkolok a koronához!

    VálaszTörlés