2011. október 13., csütörtök

Kastély torta

Tegnapi remekművem a rózsaszín kastély torta. Szerintem már a színe elárulja, hogy egy kislánynak készült, aki éppen a 8. évét töltötte be. Erre utal a kis zászlón lobogó, vagy a házszámként is odafestett nyolcas. Sima piskóta csokis krémmel. Külön burkoltam a tetejét és az oldalát, amit azután vonalzó és egy marcipánmintázó segítségével téglamintásra díszítettem. A két torony most egy papírtörlő guriga kettévágva és bevonva. Most nem szárítottam ki előre. A tornyok tetői fagyis tölcsérből készültek golyócskánként ellapítva a burkolót rajta, így olyan kőszerű cserépminta alakult ki.
A mai ebéd pedig: Zöldséges burgonyaleves, amibe elfelejtettem sót tenni, így utólag sózva sem az igazi, de azért meg lehet enni, és Csirkemell saslik avokádós salátával. Az avokádós saláta a múltkor nagyon bejött, így ez ismétlésre vágyott, míg a csirkemell saslik egy új dolog itthon.

A csirkemellet hosszabb csíkokra vágtam, majd keresztben is megfeleztem, és így húztam őket a saslikpálcikára, mint a legyezőt.
Ezután elkészítettem a pácot. Egy jó nagy löttyintésnyi szójaszószba tettem egy jó nagy gerezd aprított fokhagymát egy egy kis reszelt friss gyömbért. Ebbe fektettem a nyársra húzott husikat, és benne hagytam egy órán át. Ezalatt jól átjárta az íz. Sózni nem kell, mert a szójaszósz elég sós.
Grillen sütöttem oldalanként pár percig (4-5). Ha tovább sütjük, akkor kiszárad és rágós lesz.
Itt sorakoznak készen:

3 megjegyzés:

  1. Ejha! Ügyes vagy, hogy ezt mind egy nap alatt összehoztad :)

    VálaszTörlés
  2. Dia, én jó pár hónapja megbeszéltem magammal, hogy csak és kifejezetten tortás blogokat fogok olvsni. Ennek az az egyszerű oka, hogy minden gusztusos ételfotótól elkezd csorogni a nyálam!
    Nálad mindig egy szépséges tortával párosul jó néhány étvágygejesztő fogás! A csirkesaslik most is beindította nálam a jelzést: "vacsoraidő"! :)

    VálaszTörlés