2011. október 28., péntek

Két csajszi - két torta

Az első torta története már hónapokkal ezelőtt elkezdődött, amikor Melinda csoporttársának Mollinak az anyukája rádöbbent, hogy milyen édes hobbit űzök. Molli azóta is mindig, amikor meglát, boldogan meséli, hogy megnéztük a tortáidat! :))) Már akkor elkezdte mondogatni, hogy majd én csinálom a szülinapi tortáját. Ilyenkor mosolyogva mindig azt mondtam neki, hogy majd anyával megbeszéljük. Beszéltünk is róla, sok téma fel is merült, de amikor aktuális lett volna, kiderült, hogy a tata is nagy tortakészítő, így ő csinálja majd az unokája szülinapi tortáját. Nincs is ezzel semmi gond, persze ez természetes. De! Ilyenkor mindig jön egy de. Molli ugyanis annyira ragaszkodott az általa eltervezett eredeti elképzeléshez, hogy nem tágított és végül valahogy csak kisírta, hogy tőlem kapjon egy tortát. :) Gondolatban azért készültem a dologra, mert a naptáramból nem töröltem ki az emlékeztetőt. Na most felköthetem a gatyát gondoltam, mert ha a tata is tortás, akkor bizony még komolyabban kell vennem a dolgot. Bár egyébként is komolyan veszem a tortát, mert az mégiscsak valakinek az emlékezetes szülinapi attrakciója. Molli viszont felvilágosított, hogy pontosan ugyanolyan tortát akar, mint amilyen a Melindáé volt! Nincs mese, akkor pont ugyanolyat kell csinálni!


A változás annyi, hogy pár cukorgyönggyel még egy kicsit csicsáztam rajta.
Gabi kedvéért pedig még egy kép az oldaláról, bakikkal fűszerezve (egy lyuk és egy belenyúlás):


A következő torta mókás módon ugyanabba a csoportba készült, szintén egy csoporttársnak, Emesének. Emese és Molli ugyanazon a napon születtek. Természetesen így az ovis ünnep is egy napra esik. Ehetnek ma a gyerekek és az óvónénik tortát, amennyi jólesik. Mesikének az anyukája csak annyit mondott a tortával kapcsolatban, hogy csajszis legyen, olyan Mesis. :) Mindenképpen egy fodros tortában gondolkodtam, de a végeredmény mégis teljesen más lett, mint az eredeti elképzelés.


Boldog Szülinapot csajok!

2 megjegyzés:

  1. Igazán csajos tortákat készítettél - azt hiszem, igazán édes nap volt ez az oviban!
    Az első torta oldaláról készítettél képet? Nagyon tetszik ez a díszítés, de még soha nem próbáltam. Milyen krémet használsz hozzá? (mert a képről úgy tűnik, se nem vajkrém, se nem tejszínhab)

    VálaszTörlés
  2. Igen, van képem, fel is teszem, de elég sötét, ráadásul pont a hibákat fotóztam, úgyhogy nem tökéletes. Képzeld el bakik nélkül! :))) Ja, ez rózsaszínre színezett növényi tejszín. A fehér rész pedig tejszínes vaníliakrém.

    VálaszTörlés