2011. november 2., szerda

Két festett torta

Úgy alakult, hogy egy estébe sűrítve kellett elkészítenem két kézzel festett tortát is. Az első egy kalocsai terítős torta a szomszédasszonyom anyukájának a szülinapjára készült. Éppen kerek számot ünnepeltek, ezért valami különlegesebbet szerettek volna neki. Egyébként is nagy rajongói lettek a minitorta versenyre benevezett kalocsai mintás párna tortának, ezért csak óvatosan, de megkérdezték, hogy esetleg lehetne-e valami hasonlót. Rögtön rávágtam, hogy igen, mert már régi vágyam volt egy ilyen torta is. Másoknál is láttam már hasonló technikával készült tortákat, és nagyon izgatta a fantáziámat ez is, de még mindig nem adom fel, hogy egyszer royal icing-al megcsináljak egy igazi csipketerítőt. Ez egy viszonylag gyorsabban elkészíthető változat. A kinyújtott Unidec-be belenyújtottam nyújtófával egy kalocsai mintás terítőt, ami a nagymamámnak köszönhetően van itthon egy pár darab, és szikével kivágtam a körvonalak mentén. A burkolatba nyomott mintát így már csak ecsettel kellett kiszínezni. A tölteléke is egy kicsit különlegesebb lett, mert a cheesecake töltelékét varázsoltam bele a tortába töltelék gyanánt és még jól meg is pakoltam erdei gyümölcsökkel.
Ez után következett az úgynevezett "Attila torta". Egy rakás csaj vitte buliba. Nagyon konkrét elképzelésük volt a tortát illetően, mert kaptam egy képet és az alapján dolgoztam. Annyi változtatással, hogy az eredeti képen egy vadászkürt volt a tortára festve, nekem viszont egy szarvast kellett festeni, ami olyan, mint a Jagermeister-en lévő szarvas kereszt nélkül, illetve még az ünnepelt nevét kellett odaírni. Számomra egy picit furcsa, amikor az ünnepelt neve is fel van tüntetve egy tortán, mert egyébként is személyre szabottan az övé, de hát ők tudják... Nekem egy kicsit olyan felszarvazott feelinget sugall a kép! Az ízét viszont teljesen rám bízták, annyit kértek csak, hogy ne legyen diós, csokis és meggyes. Így lett tejszínes-túrós eperrel.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett ez a Kalocsai-d is! Meg a szarvasos is egyedi! Mivel (hogyan) festetted rá?

    VálaszTörlés
  2. Wilton gélfestéket használtam és pici vízzel hígítottam, ha szükség volt rá a színárnyalatok miatt. Ecsettel festettem.

    VálaszTörlés