2011. november 2., szerda

Rencsi tortája

A nagy kaland után hazatérve Deszkről még gyorsan este elkészítettem Mesike (Melinda ovis társa) otthoni tortáját is. Sima tejszínes-túrós torta, semmi burkolat, semmi flanc.

Még mindig van mit tanulnom a sima torták díszítéséről, de legalább a virágos csokidíszt én csináltam.

Dobpergés! ...és következzék a Rencsi tortája! Rencsi az én barátosném! Mostanában volt a szülinapja, ráadásul eléggé kerek évszám, de nem árulom el, hogy mennyi. Szerintem sejthető! Mindenképpen valami grandiózusat akartam neki alkotni. Ízben is és külsőre is. Már elterveztem a fejemben, hogy az idén milyen tortát csinálok neki, amikor felhívott a sógornője, hogy kéne Rencsinek valamilyen torta. Persze, hogy kell neki, de mivel a sógornő így előlépett megrendelővé, már az ő igényei diktáltak. Picike 10 szeletes tortát kért, mert csak négyen (öten?) voltak a tortára. Ajándékdobozra gondolt, mert ugye az még nem volt neki? De bizony a leges-legelső az övé volt, de nem kell aggódni, mert megoldom úgy, hogy teljesen más legyen, mégis egyedi és személyre szabott. Rencsi rajong az elefántokért, úgy mint én a zsiráfokért, ezért elég sok elefántos holmija is van. Nehéz is neki ajándékozni emiatt. Elég magasra sütöttem a kerek piskótát, hogy a legfelső lapot majd külön tudjam burkolni tető gyanánt. Egy kerek kis ajándékdobozocska, amiről félig lecsúszott e teteje, mert ki akar mászni belőle egy kiselefánt a csomagolópapírok között. Az elefántok alapja a Viorica által készített figurák voltak. Hát nem mondom, hogy megtévesztésig hasonlít, de meg vagyok velük elégedve, mert olyan kis aranyosak lettek. Egy lányka és egy fiúcska elefánt. Tejszínes csokikrémmel töltve és erdei gyümölcsökkel megrakodva.
A legújabb kedvenc tortám! :)

2 megjegyzés:

  1. Jaj, ez nagyon aranyos lett! :) a "csomagolópapír" is fondant?

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon vékonyra kinyújtottam és kisebb négyzeteket vágtam ki belőle, majd olyan rusztikusan összegyűrögettem. :)

    VálaszTörlés