2011. szeptember 26., hétfő

Laptop, bari, horgászos

Pénteken már annyira belemerültem a tortázásba, hogy még blogot sem írtam. Az ebéd egy gyorsan összedobott menü volt: lebbencsleves és szedres-málnás tartelette. A leves egyszerű, arról ne is beszéljünk, de a második, az már valami. Kivettem a fagyasztóból egy csomag leveles tésztát, ami a tortázás közepette szépen ki is olvadt. Gyorsan belelapogattam egy kerámia tartelette formába és a széleit levágtam. Ebbe a tésztába a következő tölteléket borítottam: Egy jó nagy marék szeder+ kétszer ennyi málna+ízlés szerint cukor+citromlé+ kínai ötfűszer keverék+morzsa amennyit felvesz. 170 fokon sütöttem kb. 15 percig. Nagggyon finom! :)

Persze mindezt kutyafuttában elfogyasztva.
A pénteki első munkám az űrhajó torta volt, amit ugyanannak a kisfiúnak a szülinapjára készítettem, akinek az UFO torta is volt. Ez most az otthoni bulira készült. Sima piskóta vaníliás krémmel töltve.


A földönkívüliek már meglátogattak minket, most az ember ment fel hozzájuk. Klasszikus (talán már egy picit oroszos beütéssel) forma és szín. Öreges fémszínű borítás szegecselt minta. Az aljánál tűz és felhők. A pöttyök és csíkok royal icing-al készítve.
Ugyanezen a napon készült a laptop torta. Szintén a nagyon kedves blogger és tortázós társam: Gabi a tortatanonc egyik tortáját vettem alapul. A kis-nagyfiú, akinek készült saját szülei bevallása szerint is "kocka", nagyon szereti a laptopját, aminek a márkája ASUS és szürke. Ezt kellet megalkotnom tortából. Annyi baj történt csupán, hogy egy olyan fotót kaptam a gépről, amin csukva van. Így nem láttam, hogy milyen belülről. Ez tehát a sajátom belsejének a másolata, ami teljesen más márkájú, de azért megfelelt. Az nagyon rosszul nézett volna ki, ha csak a laptop készül el egy óriási magasságú alj résszel, ezért került alá egy kis fa asztalka, ami lényegében a torta, majd erre jött a laptop alsó része, ami még szintén torta. A merevítést szintén úgy oldottam meg, mint Gabi, kartonpapírral, de nekem nem tartotta meg a súlyát, így sajnos ki kellett támasztanom. De legalább nem kellett aggódnom a szállítás miatt.






Ugyanaznap este még gyorsan összedobtam egy fekete bárányt is, ami most a legújabb kedvencem. Szerelmes lettem belé. Olyan cuki! :)
Anyu munkatársa kérte, hogy a lányának csináljak egy fekete bárányos tortát. Küldött át egy képet is, amit a neten talált, de annak pillecukorból volt a gyapja. Én viszont már hónapok óta szemezek ezzel a barikával, jobb híján megcsináltam volna húsvétra. Annyira örültem neki, hogy rögtön rávágtam, persze megcsinálom, már van is rá ötletem. Maga a torta sima piskóta rumos csokis krémmel töltve. Nem is volt nehéz a faragás, már magában birkára emlékeztetett. Amikor összeraktam betöltve, bevonva már egyértelmű volt, hogy bari, de amikor a füle is rákerült, már szerelmes voltam belé. Aztán jött az arc és a szőr. Ez volt az egyetlen, ami időigényes volt, de nem bonyolult. És annyira imádnivaló! Masnikát is kapott, hogy még csajosabb legyen.


Szintén ide, beetető tortának készült a mini Hello Kitty torta. Ugyanaz a piskóta, ugyanaz a krém. Egyszemélyes tortácska, amit megkap az ünnepelt (mert egyébként Hello Kitty-s tortát szeretett volna) és örülhet neki. Majd meglepetésként megkapja az igazi nagy bari tortát.

Valahogy szombaton annyira elcsúsztam és olyan gyorsan szaladt az idő, hogy el is felejtettem, hogy apa munkatársa is mindjárt jön a tortájáért. A gyermekük szülinapjára készítettem tortát, mert egy cukrászda sem vállalta be nekik, ugyanis laktózmentes és fruktózmentesnek kellett lennie a tortának. Be is futottak, amikor még javában a  mini tortával bíbelődtem. Gyors reakció, egy óra múlva visszajöttek és kész is lett a remekmű, amiről a kapkodásban sajnos nem készült fotó. Sima kerek piskóta megtöltve laktóz- és fruktózmentes csoki vanília krémmel csíkokban váltva egymást. Végül bevonva csokis krémmel, annak a tetejére vaníliás krémmel. A torta aljánál körben csokikrémes dekoráció, felül pedig (mivel kérték) egy marcipán horgász, aki horgászott egy cipőt, miközben a halak a háborgó vízben úsznak. A vizet a krémből kanál hátlapjával alakítottam ki és air brush-al festettem meg. A horgász a parton ül. Mellé még odafért a Boldog Születésnapot felirat is royal icing-ból.
Ezután az ebéd már csak egy bolti grillcsirke gyorsan összedobott salátával.
Vasárnap pedig eljött hozzánk Melcsi egyik kis barátnője játszani. Nekik sütöttem egy gyors és nagyon finom kekszet.
A receptet begépelem és feltöltöm az oldalra.

2 megjegyzés:

  1. Hű, elég sűrű volt az utóbbi pár napod! Örülök, hogy valamennyire hasznát vehetted a laptopos bejegyzésemnek. Nagyon kemény papírt választottunk és azt hajtottuk meg, aztán jött még rá egy élvédő is - így sem volt merev teljesen, de biztonságosan célba ért. (azóta láttam már grillázslapos verziót is, az legalább teljesen ehető - bár elég durva lehet a grillázs-marcipán páros!)
    Nagyon tetszenek a klaviatúra betűi is! :))))
    No, meg persze a többi torta is édes! A baris nagy kedvenc nekem is, nagyon cuki!

    VálaszTörlés