2011. november 28., hétfő

A Mikulás első látogatása

Úgy terveztem, hogy pénteken letudom az összes másnapra készülő tortát és szabad lesz az egész hétvégém, és akkor, de akkor, majd... Nem így lett! Pénteken nekikezdtem a torták betöltésének, bevonásának és díszítésének és, és, és... Szépen haladtam és már mind a négy torta ki volt faragva, betöltve és körbekenve. Sorban várakoztak az egyéb műveletekre. A papagáj tortával kezdtem, mert bár azt gondoltam a leg időigényesebbnek, de az kellett a leghamarabb, azaz szombat reggel. Szépen egyenként szaggattam és mintáztam a tollakat, amikor is megérkeztek anyuék. Egy picit azért foglalkoztam velük is, de a terv, az terv, be kell fejezni mind a négy tortát még aznap. Anyu kijött a konyhába velem és nézte, hogy hogyan készítem egyenként a tollakat. Egy picit megrémült a művelettől, mondván, hogy ezt mind egyenként fogod így megmintázni? Igen! Nincs levélerezőm, azzal talán gyorsabban menne. Így történhetett, hogy másnap reggelre a lelkemre kötötték, hogy feltétlenül menjek be hozzájuk. Nem mellesleg a töltött káposzta is szóba került és én azt bármikor és bármennyit, de ugye itthon nem lehet.
Ezek után este elkészült a papagáj, amivel nagyon elment az idő.
Még este nekiláttam a hegedű tortának, ami egyben Dobos torta. A dobcukor elkészítésében segítségemre sietett apa, aki már nagyon profi ebben. Az előre előkészített hegedű formájú piskótalapra ráöntötte a karamellt, amit én közben fakanállal igazítgattam. Egy két helyen folyt le csak a karamell a lap mellé, azt pedig egy nagyon megvajazott késsel szépen el tudtam vágni. Annyira szép lett a kész hegedű torta teteje, mintha igazi lakkozott fából lett volna. :)
Az lenne az igazi, ha az oldalai is ebből készülhetnének. Ez egyenlőre csak álom! :)
Ekkor már nagyon erősen éjszaka volt, abba is hagytam a tortázást. Ráadásul valamit nagyon sejtettem a másnapi (aznapi?) anyuéknál tett látogatásból! Reggel ugyanis anyuékhoz megérkezett a Mikulás, aki nekem hozott ajándékot (hihi), nem mást mint Wiltonos virágkiszúró szettet, egy egész készletet! Hurrá! Mivel nem volt alaptalan a feltételezésem, miszerint ezt fogom megkapni, készültem és már anyuékhoz vittem egy kiló Unidec-et, meg mindenféle célszerszámot és ott, rögtön, helyben ki is próbáltam. Vannak olyan virágok, amiket még nagyon gyakorolni kell! Egyébként meg szuper! :DDDD (Nagyon vigyorgok!) Ami miatt pedig megemlítettem a töltött káposztát, az az, hogy ezt kaptam ebédre! Most mondjátok meg, hogy milyen szuper dolgom van!
Szóval! Délután apával nekiültünk és gyorsan el is készítettünk a segítségével úgy 25 rózsát és hozzá való leveleket. Lehet ám vele haladni! Ezek a rózsák kellettek ugyanis a szombat délutáni tortákhoz. Az első volt egy rózsakosár torta, amit én balga elfelejtettem lefényképezni. Emese, erről is te tehetsz, mert annyira összpontosítottam a te tortádra! :) Hátha lesz majd róla képem, mert ilyen jól még soha nem sikerült a kosármintát elkészítenem.
Utolsónak maradt az Emesének készült torta. Pontosabban nem neki készült, hanem ő vitte egy buliba egy szülinapos csajnak. Emese egyébként a sógornőm. Az volt a kérése, hogy olyan ajándékdoboz féle legyen, de mindenképpen legyen benne valami piros, vagy inkább bordó és talán virág, vagy bonbon is legyen benne. Virágot kapott, ha már apával előtte virágoztunk. Ezt hoztam ki belőle:
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de az oldalán a körbefutó díszt is a virágkiszúró készlettel csináltam.
Ezek után édes volt a pihenés és meggyújtottuk a gyertyákat is Advent első vasárnapján.

Melinda befogta az orrát, nehogy véletlenül elfújja a gyertyát a kilélegzett levegőjével. Annyira szuggerálják, hogy nem is tudom mit remélnek, mi fog történni? Egyébként meg, már ötször újra kellett rajzolnom a koszorú szélét írókával, mert folyton megrágják, mint a kisegerek, mintha nem lenne mit enniük!

A mai ebédet pedig vétek lenne nem megemlíteni, mert az egyik legnagyobb kedvencem:
Almaleves és Pataki tálban, savanyú káposzta ágyban sült csirkedarabok erdei gombákkal, házi füstölt kolbásszal és házi füstölt szalonnával. Tejföllel és puha kenyérrel tálalva. Mennyei!

A vendégváró és karácsonyi kekszeket pedig ma begyúrtam és egyik része a hűtőben, másik része a fagyasztóban lapul.

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok a kiszúrókhoz!:D Nagyon szépek lettek a torták. Remélem lesz képed arról amelyik lemaradt!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Én is remélem, amint lesz felteszem! :)

    VálaszTörlés
  3. A hegedű elképesztően szép lett! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. Ez a papagáj!!! Nagyon állat :))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm tejszínhab! Érdekes módon van egy kis fura érzésem vele kapcsolatban, mert olyan kis gonoszkodós feje van. Amolyan apró léptekkel csoszogok utánad és mormogok az orrom alatt és beszólok és csúnyán beszélek fajta. De lehet, hogy csak az én asszociációm.

    VálaszTörlés