2011. július 18., hétfő

Scooby Doo, Tokio Hotel és Dobogó

Általában már a címben utalok azokra a tortákra, amikről írni fogok. De ha valaki első olvasásra nem tudja, hogy miről is szól ez a blog eléggé meglepődhet. Hiszen hol jön össze a Scooby meg a Tokio Hotel és még a dobogó is? Na hagyjuk is a mellébeszélést. Jöjjenek a torták!
Scooby Dooby doo where are you? Scooby már hozzánk is bekígyózott és megszerettette magát a nagyobbikkal. Aranyos kis mesefigura és talán nem is annyira légből kapott. Volt nekünk ugyanis egy jó nagy német dog fajtájú kutyánk, aki külsőre akár még Scooby is lehetett volna. Ez a kutyus ugyanolyan félős volt, mint a mesefigura kutyus. Ezért is mókás nekünk különösen ez a mese. Már megint elkanyarodtam a tortától. Borzasztó! :) Szóval, egy kislánynak a szülinapjára készült. Sima piskóta tejszínes-joghurtos krémmel és barackdarabokkal. A burkolatot kakaóporral színeztem meg, ezért az enyhén csokiillatot árasztott. Kezdetben egyszerű két dimenziós rajzra gondoltam, de menet közben meggondoltam magam és a két dimenziós kutyus néhol kilép a saját dimenziójából és 3D lesz. A fázisfotókból csak ennyi lett:
Itt még csak a körvonalak vannak előkarcolva.
3D-s lett a farka, a pofája, a szeme, és a nyakörve, meg némiképp a foltok és a füle is.

Ezen a két képen jobban megfigyelhető a pofája és a nyakörv.
Ezt a bilétát külön készítettem, hogy  kislány el tudja majd tenni emlékbe.
Ezen kívül még négy szellemecske is helyet kapott Scooby mellett.

A sorban a következő torta a Tokio Hotel volt. Egyszerű kerek forma, egyszerű tejszínes-csokoládés töltelék. A feketét air-brush-al fújtam és nagyon büszke vagyok magamra, hogy ilyen csodás lett! Egyszerűen tökéletes! Mindenhol egyenletes és szép sötét fekete. Most már biztos, hogy barátok vagyunk a festékszórómmal. Szépen lassan, apránként összeszoktunk és megbarátkoztunk. :) A dekoráció nem túl bonyolult, de a rombolás nem nekem való. E-mail-ben megkaptam a logót és ez alapján dolgoztam:
Mert ugye, ha az ember elront valamit, jó sok meló, hogy kijavítsa, de rombolni is ugyanakkora munka. Szépen pontosan elkészítettem a betűket és a jelet, megfestettem a gitárt és a vonalakat. Ezután jöhetett a rombolás. A betűk összemaszatolása, a jel kivágása és egyebek. Ilyen lett:
Háttérben az eredeti képpel.
Önmagában.
Gitár.

A dobogó torta egy nagyon különleges kérés volt. Egy ismerős hölgynek három lánya van. Mindegyik külön-külön nagyon sikeres abban amit művel. Az első úszó, aki éppen megnyert egy versenyt, a második egy szépségkirálynő választást nyert meg, a harmadik pedig gyógyszerészhallgató. Úgy kérte, hogy mind a három helyezett első legyen, jelenjen meg mindegyik tevékenységnek a jellemzője és még három ízű is legyen. Tejszínes-csokoládés, Vaníliás-erdei gyümölcsös és Tejszínes-túrós barackkal tuningolva. Ja, és marcipánnal burkolva!
A kész torta, ami mégsem volt egyszerű, mert a fejemben egészen másképp festett, de apa a "kívülálló" beleszólt és ilyen lett. :) Éppen ezért az ízek nem szintekre vonatkoznak, hanem keresztben.
 Az első az úszó. Aranyérmes. Főbb motívumok: úszószemüveg, úszódressz és aranyérem.
 A második a szépségkirálynő. Jellemző motívumok a szalag és a korona.
Fókuszban a korona. Szilikon gyurmanyomizóval mintázva és cukorgyöngyökkel kirakva. Tudom, tudom, szebben is meg lehet csinálni a koronát, de nagyon meleg volt és  mindenképpen marcipánból akartam csinálni, hogy esetleg el tudják tenni emlékbe.
A harmadik a gyógyszerészhallgató. Megjelenik a recept, azaz vény és pár szem tabletta, kapszula.

Diéta: Vasárnap szénhidrát napunk volt, amikor is az ebéd Karalábéleves nokedlivel és Lecsó tarhonyával volt. A gyerekeknek sütöttem hozzá csirkecombokat. Ebből maradt nekik mára is, így ma nem kellet főznöm, mert ma gyümölcsnap van. Magunknak az ebéd gyümölcssaláta, jelen esetben Golden alma, nektarin, banán és friss ananász lett egy kis citromlével meglocsolva.
Hétvégi ebédjelenet, amikor a kicsik már nem bírnak várni a nagyokra. :)
 Melindának már üres is a tányérja. Leves kész!
Amanda is mindjárt végez vele.

A vacsora pedig padlizsánkrémes pirítós volt. Az avokádókrémhez hasonlóan nagyon egyszerű az elkészítése. A megmosott padlizsánokat félbevágjuk és a vágott felüket megkenjük olajjal. Forró sütőbe toljuk és 250 fokon légkeverés mellett 10-15 perc alatt puhára és pirosra sütjük.
Kikaparjuk a héjából és egy mélyebb turmixtálba tesszük. Megsózzuk és fehérborssal megszórjuk. Aprítunk hozzá jó sok lilahagymát és még meglocsoljuk egy nagyobb adag mustárral. Végül alaposan felöntjük olajjal. Krémesre turmixoljuk és már mehet is a pirítósra. Persze hidegen azért jobb.
Extra tipp: Kenjük kenyérre, szórjuk meg reszelt sajttal és toljuk be a forró sütőbe. Várjunk, amíg a kenyér megpirul és a sajt is megolvad a tetején. Nagyon finom! Padlizsánkrémes melegszendvics.

A tegnapi nap tanulsága: Lehet, hogy lisztérzékeny vagyok?

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek a torták! Aranyosak a gyerekek, a padlizsánkrém pedig nagy kedvencem!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz lett mindegyik tortád.A dobogós is nagyon jó ötlet,hogy minden lényeges momentumot megragadtál:-)
    A gyerkőcök tündériek:-)

    VálaszTörlés
  3. édesek a gyerekek, a torták pedig nagyon jók lettek! :)

    VálaszTörlés