2011. július 25., hétfő

Hello Kitty, keverőpult, diéta

A sorban a következő torta ismét egy Hello Kitty volt. Kikapcsolódásnak tökéletes. Most sima piskóta közé tejszínes csokikrém került, amit még jól megspékeltem meggyel. A masnin változtattam most annyit, hogy élethűre csináltam és nem kétdimenziósra.

A keverőpult torta igen érdekesen indult. Apukám a hétvégén töltötte be az x-edik (nem mondom meg! :)))) évét és természetesen mi mással kedveskedhettem volna neki, mint egy tortával. Elég nehéz neki tortát választani, már ami az ízét illeti, mert nem nagyon édesszájú. Évekig csak a kókuszos édességeket ette meg, éppen ezért mindig mindenki kókuszosat csinált neki. Na meg is unta mára a kókusz ízét. Nem nagyon rajong sem a csokisért, sem a gyümölcsösért. Nagy nehezen kibogarásztuk, hogy talán a fekete erdő tortának örülne. Az íz már rendben is volt. Apunak a hobbija az erősítés, azaz a hangosítás. :) Nem értek én ehhez! Szóval kitaláltam, hogy csinálok neki egy erősítő tortát. Ne legyen már egy sima hangszóró, egy fekete doboz csak! Az erősítőn legalább vannak gombok is. Kértem az öcsémet, hogy fényképezze le az erősítőt és küldje át a képet. Nem nagyon örült a kérésnek, mert éppen nyakig vannak a meszelésben és azt sem tudja, hol van az erősítő! Egy fekete doboz, amin gombok vannak oldalt, mondta ő. Oldalt???? Nem a tetején? A keverőpultra gondolsz? Nem tudom!
Szóval így derült ki számomra, hogy én tulajdonképpen a keverőpultról szeretnék tortát készíteni. A fotó elkészült és megérkezett. Nekiláttam a tortának. Az sem volt egészen egyértelmű számomra, hogy melyik a teteje és az alja, így nekiláttam úgy, ahogy gondoltam, majd egyszercsak egy nagyításban megláttam a márkáját jelző logot rajta. Természetesen végig fejjel lefele dolgoztam! :DDD Így az aljára került a logo. Nagyon tetszett apunak a torta és ízlett is és EZ A LÉNYEG!
A gombok gumicukorból vannak - és ezt most nem Mézi mondta! - a "húzók" pedig marcipánból. A gyönyörű fekete alapot air brush-al fújtam és már megint meg vagyok vele elégedve. :)
A logo, ami alul lett!
Vigyázz, kész, kést neki!
Szeletke.
 Belseje csokis piskóta, tejszínhab és meggyzselé meggyel.
Apu keze a felvágás után, amit megfogott a festék.

Elérkeztünk diétánk 15. napjához, azaz elkezdődött a harmadik hét is. A mai nap szénhidrátnap, de előbb leírnám a hétvégi menüt is. Szombat fehérjenap. Ebédre sült hal színes salátával és joghurtos öntettel, mert este buli apuéknál! :) Vacsira grillezett husikák szintén salátával és joghurtos öntettel.
Ebéd.

Vasárnap keményítőnap. Ebédre zöldségleves rizsbetéttel és házi készítésű gnocchi paradicsomszószban. Néhány gnocchi-t apa olajban kisütött és úgy is nagyon finom ám.
Ahogy készültek a gnocchi-k először piciket, majd nagyobbakat és egyre nagyobbakat sodort apa. Az elején gnocchikák, majd gnocchik, végül gnocchok készültek! :))) Érdemes kipróbálni! Természetesen most  minden rizs-, vagy kukoricaliszttel készül nálunk.
Vacsorára pedig steak burgonyát sütöttünk "rántott" tökkel. A panír nem a hagyományos módon készült: kukoricaliszt-tojás-kukoricaliszt. Ez is finom!

Térjünk át a mai napra, ami szénhidrátnap. Ebédre Zöldségerőleves nokedlivel és Kínai zöldséges tészta. (a nokedli és a tészta is rizslisztből van, de csak miattam!) A diétát követőknek ezek a fogások készülhetnek hagyományos fehér lisztből.
Vacsorára pedig már sütöttem egy finom kis kenyérkét. (gluténmentes)
Életem legelső gluténmentes kenyérkéje!

4 megjegyzés:

  1. Húha, ez aztán kemény lehet, ennyi torta mellett diétázni! :) Azért látom ti még akkor is finomat esztek. Nagyon szép a burkolás a Kittynél, tök profi vagy.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Pixie! Most egyáltalán nem esik nehezünkre a diéta, sőt jól is esik egy kis böjtölés.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett az erősítő! Húúúú és a belseje...nyami! ;)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Laura, finom volt! (egy falatot megkóstoltam én is!) :D

    VálaszTörlés