2011. november 29., kedd

Ismét mézeskalácsok!

... és a mézeskalács szezonja még csak most kezdődik!
A saját gyömbérkalács receptemet használom, mert nekünk az vált be igazán (megtaláljátok itt). Kellően fűszeres és gyorsan elkészíthető, nagyon puha, nem kell napokig "puhítani". Ebből készítettem én 4 adagot, amit ma meg is sütöttem. A negyede megy az óvodának a karácsonyfára, a másik negyede lesz a Melinda névnapi aprósüteménye az oviba, és a maradék fél adag lesz vendégeknek (meg a barinőnek este a forralt borozáshoz), és talán marad a családnak is. Hétvégén gyúrom be a következő négy adagot, amiből készülnek díszek a fára, házikó, tál és ennivaló a családnak. De már most látom, hogy kevés lesz, mert vinni kell majd dédiéknek, meg a mamikámnak is, meg anyuéknak is...Húúúú!
Mindenesetre megmutatom a mai termést, még díszítetlenül:
Nem számoltam meg de 100 darab biztosan van, ha nem több! :)
Mindeközben Amandám reggel gondoskodott róla, hogy ne érezzem magam itthon egyedül, és ne hiányozzanak annyira, amíg oviban vannak:
A társam ezen a napon pedig: DORA!

4 megjegyzés:

  1. Wooow! Ipari mennyiség! Ennél kevesebbet én sem szoktam sütni, de még így is kevés!

    VálaszTörlés
  2. Valahogy én is mindig kevésnek látom!

    VálaszTörlés
  3. Hűha! Neked aztán van türelmed mézeskalikat gyártani! Nekem egyik évben muszáj csinálnom, majd meg őrülök, hogy készíthessem, másik évben semmi kedvem. :) Tavaly csináltam, úgyhogy most a semmi kedvem téma van érvényben! :) Viszont sok más finomságot fogok majd csinálni, de mézeskali nem lesz. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem sem mindig van hozzá türelmem, de ha már megígértem az ovinak, meg a gyermekemnek, meg a mamáéknak... Én sütöm az egész családnak! De azért gyerekekkel együtt sütni egészen jó móka. :)

    VálaszTörlés