2011. július 14., csütörtök

Gyümölcsnap

Bár írhattam volna tegnap, hogy milyen finom ebédet főztem, de nem így történt. Ehelyett ugyanis meglátogattam a drága, imádott, stb., és nagyon hiányzó gyermekeimet a mamáéknál. Egész nap jól éreztük magunkat és még fürödtünk is a medencében sokat, de kulináris élményekre ne számítsatok. Nem az én diétámra vannak berendezkedve, ezért az ebédem kifli volt. Csak így natúr valójában. Viszont egész nap együtt lehettem az én kis drágáimmal, akik majd csak szombaton jönnek haza.
Az én drága nagyikám viszont egész nap csak magvalt és magvalt. Kimagozott nekem egy nagy vödörnyi meggyet. Ebből a meggyecskéből én este lekvárt főztem itthon.
Megjegyzem a kenyér és a lekvár rajta csak dekoráció, mert diéta van!

Este kárpótlásként, nagyon finom vacsorával készültem, mégpedig avokádókrémes pirítóssal.
Ez a mostani nagyon jól sikerült, mert a korábbiakkal ellentétben most jó érett avokádókat kaptam. Az elkészítése igazán egyszerű. Az avokádókat félbevágjuk és egy kanál segítségével kikaparjuk a héjából (jelen esetben 2 db.) és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Hozzá darabolunk egy fej megtisztított lilahagymát, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Adunk még hozzá ízlés szerint egy kevés mustárt (1 tk.) és ugyanennyi olívaolajat (én most szezámolajat használtam). Az egészet jó alaposan péppé turmixoljuk és már mehet is a pirítósra. Jó étvágyat!
Ilyen csodás vacsi után a mai ebéd már nem egy nagy kaland, hiszen ma gyümölcs nap van.
Gyümölcssaláta: 1 nektarin, 1 alma, 1/2 sárgadinnye

Ha pedig valami sósra vágyom, majd majszolok egy kis sósmogyorót. :))) Ja és sokat INNI!!!!

2 megjegyzés:

  1. Ha az avokádókrémbe beleteszed a magját, nem barnul meg ;) (Forrás: Mexikó)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a tippet, még nem is hallottam! Legközelebb kipróbálom. :)

    VálaszTörlés