2012. április 1., vasárnap

Március utolsó hete

Két hónap távlatából mondom, hogy lassan megszokom a munka-itthon-gyerekek-utazás négyszöget. Az utolsó héten készítettem négy tortát is, de csak két estét kellett a tortázás varázslatával töltenem. Kedden készítettem az egyik kolléganő kisfiának a Lego Ninjago Kai tortát. 11 éves lett a fiú és ajándékba is ilyen figurákat kapott. Ízre csupa csoki.

Ugyanezen az éjszakán végre elkészülhetett az igazi Janka torta. Végre 6 éves lett Melcsikém legjobb barátnője és ezt a tortát vitte az oviba. Az utólagos visszajelzések alapján mindenkinek nagyon tetszett és ízlett és minden lány azóta ilyen tortát szeretne. :) Csokis.
Részleteket is tudok ám mutatni:
Janka kérése az volt, hogy csajos legyen és nagyon sok cukorgyöngy legyen rajta. Azt hiszem eleget tettem a kérésének. Minden cukorvirág közepébe egy cukorgyöngyöt tettem. Apa segített a virágok elkészítésében. És pontosan 6 darab pillangó szállta meg a tortát. :) Ja, és alul csillámos is.

A következő este a csütörtök volt. Ekkor készült el Ildikónak egy torta, amit az anyukája 60. szülinapjára szánt meglepinek. Ildikó egy nagyon kedves ismerősöm és nagy rajongója a tortáimnak. Többek között neki is köszönhetem, hogy a nyáron elmúlt a felszívódási zavarom. Köszi!!! :)
Szóval a torta. Ildikó annyit mondott, hogy az anyukája nem egy rózsaszín csaj, de azért szereti a szép és elegáns dolgokat, ami nem túl csicsás, inkább egyszerű, de azért a virágok legyenek színesek. Ízben tejszínes-mascarpone-s erdei gyümölccsel.
Az eddigi utolsó, mert még azért nincs vége a hétnek és apa névnapja is holnap lesz, tehát még befigyel egy-két süti ma, a virág torta. Apa munkatársa vitte ajándékba. Úgy készült, hogy az utazást is kibírja. Tejszínes-gesztenyés.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése