2012. január 30., hétfő

Millennium falcon és Tata név- és szülinapja

Mindenek előtt a Millennium falcon torta. Egy ismerősnek készült, aki ajándékba vitte. Az eredeti elképzelés egy Birodalmi rohamosztagos sisak, vagy Millennium falcon volt. Mivel már sisak készült a repülő objektum mellett döntöttem. Abszolút kedvenc, apa megint sokat segített. :))) Belül csokis.





Minden szögletét lefotóztam. :))) Az alap szürkére begyúrt Unidec, amit végül itt-ott megfújtam feketével.

Ezután belevetettem magam a tata tortájába. Azt már korábban megbeszéltük a család többi tagjával, hogy két ízű lesz a torta, mert tatánál sosem lehet tudni, hogy éppen mit szeret. Az egyik fele tejszínes-csokis lett, míg a másik fele tejszínes-mascarpone-s málnával. A torta tervezésekor nem tudtam, hogy mit is akarok pontosan, de valami tanya, vagy tájkép volt az elképzelés. Tatáéknak évekkel ezelőttig volt tanyájuk, ahol nagyon szerettek szöszmötölni, lenni, élni. Sajnos el kellett adniuk, mert már nem bírták fenntartani, mi meg fiatalok sajnos nem rendelkeztünk(zünk) annyi idővel, hogy annyit segítsünk, amennyit kellett volna. :(
Mindenesetre még mindig emlegetik, hogy a tanyán milyen jó volt. Ezért gondoltam, hogy a tanyát ráfestem a tortára, vagy valahogy megjelenítem. Apa dobta fel, hogy mi lenne, ha a szobájuk falán található festmény lenne a tortán? Szintén egy tanyavilágot, vagy falut ábrázol és egyébként is nagyon szeretik ezt a képet. A probléma ott kezdődött, hogy nem találtunk róla sehol sem fotót, direkt ezért meg túl átlátszó lett volna elmenni mamáékhoz. Kapóra jött, hogy mama megígérte a gyerekeknek a péntek esti ott alvást. Elvittük a gyerekeket és apa sunyiban lefotózta a festményt. :))))
Hazajöttünk és előttem állt az éjszaka festeni. Nem tartott azért éjszakáig. Kilenc körül kezdtem el összerakni a tortát, végül a festéssel fejeztem be éjfél körül. Hagytam éjszakára száradni a művet, amit reggel tettem a végső helyére. Semmi csicsa, csak a festmény.
Mondhatom volt nagy ámulás, amikor meglátták a családtagok a tortát. Mindenkinek nagyon tetszett és komolyan biztatnak, hogy kezdjek el festeni tájképeket, majd jól meggazdagszunk belőle! :DDDD
Régebben tényleg foglalkoztam ezzel, de mikor volt már az!? Majd meglátjuk! (A vak is ezt mondta!)
Végre a képek!
 Szárad a kép.
 Egy kis díszes oldalszegély, mint egy keret.
A torta.
Ja és a festménnyel együtt is megmutatom.
Néhány kép a torta belsejéről:


És a nap hőse tata, aki Károly és négy nap múlva lesz 84 éves:
 Mama is bekukkantott. :)
 Az ünnepelt és a torta.
 Hogy is kellene felvágni?
 Belevágunk és kész! (a képet végül megsajnálták és eltették emlékbe)
Az ünnepelt.
Ennek a bulinak köszönhetően ma még főznöm sem kellett, mert annyit főzött mama szokás szerint, hogy még a családot is ellátta egy hétre való kajával. :)))
Csirkebecsinált leves és Bográcsos marhapörkölt tarhonyával.

Ma pedig nagyon dolgos voltam, mert már készen illatozik a kivilekvár és a vaníliás cseresznyelekvár.

4 megjegyzés:

  1. A szürke torta elég bizarr, de ha ez volt a kívánság, akkor jó:)
    Tatádat Isten éltesse, az ő tortája csodás lett!:)

    VálaszTörlés
  2. A falcon félelmetesen jó, a festmény pedig... hú! :)

    VálaszTörlés