2012. január 10., kedd

Fűszeres panír

Bátran mondhatom, hogy már hetek óta szemezek az áruházak fagyasztószekrényének polcain kacsintgató mediterrán panírozású csirkemellel. Mindig elhessegetem magam elől, mert hát csak egy darab csirkemell fűszeres panírban. Odáig fajult a dolog, hogy ma rászántam magam, hogy megcsinálom, legfeljebb csak magamat szidhatom, ha nem elég fűszeres és omlós, és, és, és. Kirámoltam az egész fagyasztómat, és rá kellett döbbennem, hogy nincs itthon csirkemellem, pedig úgy emlékeztem, hogy van, de mindegy. Gyorsan kikaptam egy csomag karajt és kiolvasztottam a mikróban. A panír eleje a szokásos: liszt és tojás, de most következik a fincsiség: a morzsába kevertem egy jó maréknyi reszelt parmezánt és egy nagyobb ágacskáról lemorzsolt friss kakukkfüvet. Természetesen panírozás előtt a húst sóztam és borsoztam. Fincsi! :) Mindezek mellett a provence-i fűszerezésű párolt zöldségek jól kiegészültek a párolt rizzsel.
A leves tegnapról maradt paradicsomleves betűtésztával.

2 megjegyzés: