2012. március 3., szombat

Már három hete

hogy nem írtam egy bejegyzést sem! :( Azóta rengeteg dolog történt és picivel kevesebb torta, na meg sok-sok finom étel. Azzal kezdem, hogy pontosan három héttel ezelőtt meghívást kaptam a gyulai Interspar-ba egy figuraversenyre. Ez a verseny 6-12 éves gyerekeknek lett megrendezve, azzal a céllal, hogy marcipánból különböző figurákat készítsenek, amire később a vásárlók egy héten keresztül szavazhattak. Ennek a versenynek voltam én a háziasszonya. Vasárnap reggel kilenckor kezdtünk, ami nagyon lassan indult be. Leültem ekkor marcipán virágokat készíteni. Közben sok mindenki megérkezett és mások is betévedtek, így hirtelen nagyon sokan lettünk. Voltak nagyon lelkes és ügyes gyerekek, na meg tanácstalanok is. Mindenkinek segítettem legjobb tudásom szerint és azt hiszem, hogy az összes anyukát is megtanítottam marcipán rózsát készíteni. :))) Remélem, hogy az áruház marcipán eladási listája majd az egekbe szökell, és ismét megrendezik majd ezt a verseny (és nem mellesleg engem is meghívnak majd), mert szuper volt!
Erre a napra készült a fekete pókemberes torta is, ugyanis ezen a napon volt az áruházvezető-helyettes kisfiának a szülinapja. A torta teljes meglepetés volt! Csokis krémmel töltve.

Ezután következett a Valentin nap. Sokan nem szeretik, mondván, hogy csak egy Amerikai szokás majmolása, de ennek ellenére sokan meg is ünneplik. Erre az alkalomra készült egy szívecskés torta. Az ismerős lány a barátjának adta ajándékba. Az íze különleges volt: Joghurtos-banános.

Ennek a hétnek a végén, azaz két hete készült a csuklós busz torta. Buszhoz képest kisebb méretű volt, de tortához mérten teljesen átlagos. Anyu munkatársa vitte szülinapi ajándékba a keresztfiának, aki messzebb tanul, így mindig buszozik. Talán tortában megbocsájtja az utált sárga buszt fekete erdő ízben. :)

Ugyanezen a hétvégén tartották dédiék a szokásos éves nyugdíjas összejövetelt, amikor rájuk kerül a sor a megrendezésben. Már jól előre gondolkoztak, mert a sok maradék étel eltakarítására már régebben meghívtak minket vacsorára. Kapóra is jött ez, mert vasárnap volt apa szülinapja, így a kellemeset a hasznossal összekötöttem és emeletes tortát készítettem a bulira, hogy maradjon belőle estére, amikor majd felköszöntjük apát. Kivételesen most nem személyre szóló tortát kapott.
Picit tavasziasra vettem a figurát, mert már nagyon elég volt a sötét hidegből, írom ezt annak fényében, hogy minden reggel a sötét hidegben jó korán megyek dolgozni. Az alsó szint csokis, a felső szint tejszínes-mascarpone-s szederrel. A virágok elkészítésében segítségemre volt apa is, aki a háta közepére kívánta púpnak, de hajnali kettőkor úgy döntött segít, hogy hamarabb tudjak pihenni. Puszi neki érte! :)

Még mindig ugyanannál a hétvégénél tartunk, mert apával egy napon született tíz év különbséggel anyósom párjának a csemetéje, a kisfia. Neki készült a póker torta. Tudom én hogy a pókerasztal nem négyzet alakú, de mit tegyek, ha pont így kérte Misi tata (nevezzük így, talán már megbarátkozott vele!) :D A kártyákat és a zsetonokat AD cukormasszából készítettem, amiből a drótos cukorvirágok is készülni szoktak. A receptet megtaláljátok Lenke oldalán. Egy éjszaka alatt porcelán keménységűre szárad. Jó vékonyra lettek nyújtva, így akár emlékbe is eltehető. Ja, egyébként kókuszos, Misi kedvence.


Van egy ismerősöm, egy hölgy, aki letagadhatna a korából minimum tíz évet, mert annyira fiatalos. Neki van két gyönyörű lánya, az egyik most lett 18, a másik már betöltötte a 16-ot. A "nagykorúsági" torta egy igazán csajos emeletes rózsaszín csoda lett. Alul mindenképpen rózsaszínnek kellett lennie, míg felül fehérnek. És ennyi instrukciót kaptam hozzá, na meg hogy imádja a gyűrűket. Az alsó szint vaníliás eperrel, a felső szint tejszínes-túrós.





Most először próbáltam ki ezt a rakott technikát, de tök jó! :)
A tesónak pedig, hogy ne szomorkodjon, hogy nem kap semmit egy kisebb cipősdoboz torta készült egy cipellővel lila színben (ez a kedvenc) csokis krémmel.





Ezzel már el is telt ismét egy hét.

A múlt hét végén csak egy torta rejtőzött nálam, mégpedig egy dupla szülinapra készült nagyon különleges kérést teljesítve. Teljesen megtervezve-megszerkesztve kaptam egy képet, amit tortává kellett varázsolnom. Az ötletért tehát nem vállalom a felelősséget. Majd a végén meglátjátok, hogy miért mondom ezt. Az alapötlet egy spirálfüzet, ami ki van nyitva. A bal oldal a lány szülinapi tortája, a jobb oldal pedig a haveré. Lefényképeztem a "díszek" nélkül is, de velük együtt is. Tiramisu.
Az alsó képen van a lényeg!

Most hét közepén csináltam egy Barbie-s tortát csokis krémmel. Ha emlékeztek, még a nyáron egy új designos Barbie tortával rukkoltam elő a szomszéd kislány barátném szülinapjára. Természetesen a szülinapi buliján ott volt az unokatestvére, aki csak másfél évvel idősebb nála. Akkor annyira beleszeretett ebbe a tortába, hogy most a saját szülinapjára teljesen ugyanolyat kért. Meg is volt vele tökéletesen elégedve, mert egy fél nappal korábban elvitték, hogy le tudjanak vele fényképezkedni a buli előtt. Aki pedig a tortából evett, csak dicsérni tudta, tehát teljes a siker! :)




És már nem is untatlak benneteket, mert jó hosszú lett ez a bejegyzés, de az utolsó a mai torta egy férfinak készült tejszínes-málnás ízben és ennyi.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jók lettek!:) Csodállak amiért ennyi tortát elkészítesz munka meg gyerekek mellett!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett mindegyik, de nekem apukád tortája és az utolsó férfias tetszenek a legjobban. Szolidan elegánsak, mégis nagyon látványosak. :)

    VálaszTörlés
  3. Solyi, aranyos vagy! Általában éjszaka dolgozom a konyhában. Rossz alvó vagyok és ezt az előnyömre fordítottam.
    Pixie köszi! :))

    VálaszTörlés
  4. Kedves Dia! :) Van a blogomban valami a számodra! :) Kérlek majd kukkants be! :) Puszi!

    VálaszTörlés
  5. Hamarabb voltam nálad, mint ahogy itt megjelent a megjegyzés. :)))) Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés