2012. január 23., hétfő

Réges régen egy messzi-messzi galaxisban

:))) Lehetne ez a bejegyzés címe, hiszen a hétvégén a Star Wars költözött a konyhánkba. Van amikor már annyi Hello Kitty és Barbie torta készül, hogy már gépiesen készítem, szinte csukott szemmel, de végre fiús torták kerültek az előtérbe.
Legelőször úgy nézett ki, hogy lesz egy torta szombatra és három torta vasárnapra. Ebből következik, hogy végül mégsem így alakult. A végén szombatra kellett egy torta és vasárnapra négy. :)
Az első torta egy nagyfiúnak készült, aki már első osztályos és az öcsikéje egy oviba jár a csajokkal (korábban ugye ő is). Természetesen Star Wars rajongó. Az első torta a gyerek bulira készült, ami egy Darth Vader sisak, vagy fej? A torta egy nagyon nagy puncsmignont rejt, mert a bulin volt tejérzékeny gyermek is.
A csodás fekete színt festékszóróval fújtam.
Véleményem szerint egy picit lapos lett a kész mű, majd legközelebb jobb lesz.


Ugyanennek a fiúnak készült egy másik torta szintén ebben a témában, de az már a családi ünnepségre. Ez pedig a Birodalmi rohamosztagos sisak torta. Itt már segítségemre volt apa, aki naggggyon rajong a Star Wars filmekért. Nagy szakértője a dolognak, így semmiféle baki nem volt megengedett. Minden egyes díszítőelem felhelyezését figyelemmel követte, közben a neten kutakodott eredeti képek után és mutogatta, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Így például erre a sisakra került fel hátsó szellőző nyílás is és az arc sem lett lapos.
Maga a torta tejszínes-túrós krémmel lett töltve és málnával telepakolva. Kivételesen teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. :))

Egy másik kis-nagyfiú Áronka szintén első osztályos és szintén egy oviba járnak a csajok az egyik tesóval. Neki készült a Star Wars torta. Az első gondolat az volt, hogy egy lézerkardot készítek tortából, mert ez a legkedvesebb elem a filmből, de az tortában szerintem nem mutatna túl jól, úgy, hogy ennivaló is legyen benne. Így jött az ötlet, hogy egy sima kerek torta galaxisosra festve, rajta a Star Wars felirat és marcipánból két lézerkard, amit akár emlékbe is el tudnak majd tenni.
 Tudom, tudom! Az eredeti felirat sárga, le is tolt miatta apa, de ez már ilyen lett. Apa is belátta, hogy jól mutat és nem kell átfesteni. Az alját csillagokkal szegélyeztem.
 Itt még a kardok nélkül.
A sejtelmes fényben ragyogó lézer kardok. A markolatot is érdemes megfigyelni!

A mostanában készült torták közül az egyik legújabb kedvencem a kert torta, amit már régóta szeretnék kipróbálni. Anyu munkatársának az apukája nagy kertész hírében áll és ez neki készült a szülinapjára. Már ezer helyen láttam, hogy hogyan készítik ezt a fajta tortát, de szerintem egy szépen gondozott kertben nincs fű, ebből pedig az következik, hogy a tortát nem lehet egyben leburkolni zölre és utólag kivagdosni a veteményes helyét. Szerintem egy kert az földes és púpos vetéshalom-csíkok párhuzamosan húzódnak egymás mellett. Ezt meg is csináltam a krémmel, majd csokis kekszet ledaráltam és azzal beborítottam az egész kertet. Villával még meg is gereblyéztem a sorok közötti területet. Készítettem mindenféle finom szép és színes zöldségeket és szépen beültettem a földbe őket. :)

 Felülnézet.
 Saláta-káposzta és répa,
 karfiol, padlizsán, paradicsom,
 sütőtök és futóbab, vagy borsó?

Az utolsó torta egy nagyon különleges kérésnek tett eleget. Egy bolondos pipi, avagy szárnyas, leginkább talán egy kakas volt a kérés. A marcipánt nem szeretik, de a tejszínes borítást sem. Most légy okos Domokos! Először egy sima kerek tortára gondoltam egy marcipán kakassal a tetején, de nem én lennék, ha feladnám, így kitaláltam, hogy mi lenne, ha a kakaska bevonata darált kakaós keksz lenne. Végülis barna kakaska a valóságban is létezik, és hogy még bolondosabbá tegyem a kinézetét, először is a fenekére ültettem, majd a lábát előre szétraktam. A szeme olyan kis gülü és a taraja is szerte-szét áll neki. :))) Szerintem nagyon szerethető lett a vége. A lába közé kapott még egy marcipán tyúkocskát is. Gyerekek is részt vettek a bulin. :)



A vasárnap délután a pihenésé volt, és ami nekem a legpihentetőbb és a legjobban kikapcsol: a sütés! :)) Röpke egy óra leforgása alatt készült a következő finomság és fogyasztásra készen várt ránk:
Képviselőfánk!

4 megjegyzés:

  1. "Félelmetesen" jók a Star Wars-ok!
    Tetszik a kerted is! Elképzeltem, amint villával a kezedben gereblyézel... :-)
    A baromfik(-fiak) is jópofák nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Két hét múlva nekem is Klónálarcot kell készítenem a fiamnak:S

    VálaszTörlés
  3. Szerencsére nem olyan nehéz, mint, amilyennek látszik! Neked is menni fog, nagyon ügyes vagy! :)))

    VálaszTörlés