2015. szeptember 10., csütörtök

Kincső

Olyan régen írtam már blogbejegyzést, hogy már nincs is értelme előhozakodni a múlt eseményeivel. Hogy azóta történt egy tortaverseny, és már talán a főzőversenyekből is vagy három. Sok szép helyen jártam gasztro témában. A mostani bejegyzést feltétlenül meg kellett írnom, hiszen a legjobb barátnőm picikéje betöltötte az EGY évet. Istenem! Hiszen még csak tegnap született, és olyan picike volt, és még csak most mentem a kórházba látogatni, és, és, és... Egy éves lett Kincső. Az természetes volt, hogy én készítem a szülinapi tortáját. Az első torta apa családjának a bulijába készült. Mondanom sem kell, hogy barátném megint kihívás elé állított. Burkolat nélkül kérte a tortát, de nem ám sima kerek tortát, hanem figurásat. Na, ilyet se csináltam még! Kincső nagyon szereti az állatokat, ezért erre a bulira egy kutyis tortát kapott tejszínes kivitelben. Ételfestékkel sem nagyon akartam terhelni a kis szervezetét, ezért lett fehér a kutyus (egy ici-pici fújást azért kapott).
Hát mit mondjak! Tejszínnel azért még nem tudok olyan szépen díszíteni, mint egy bevont tortánál. Ja egyébként a belseje csokis krémet és banán karikákat rejt. :) A második torta másnapra készült anya családjának a bulijába. Állatszeretet ismét, tehát egy cica! Szintén fehér icipicit megfújva. Túrós-tejszínes töltelékkel és rengeteg őszibarackkal.
Mindez azért, hogy pici manóka maszatolhasson. :) Természetesen nem így történt. Kincső egy külön kis személyiség és egyáltalán nem akart maszatos lenni! :D